\ Referentieprojecten slaapkamer | Inspiratie en tips van VELUX voor uw slaapkamer

Maak jouw slaapkamer comfortabeler!

Het inrichten van een slaapkamer is een hele uitdaging. Als je wilt genieten van een goede nachtrust ben je er niet met alleen een goed bed in je slaapkamer. Voor een goede en ongestoorde slaap is voldoende frisse lucht en een gezond binnenklimaat essentieel. Dit geldt des te meer voor een slaapkamer omdat je hier een groot deel van je dag doorbrengt. Naast frisse lucht is het ook fijn om genoeg daglicht binnen te laten, dit creëert (optisch) meer ruimte. 
Hieronder hebben we een aantal inspirerende voorbeelden voor je verzamelend van slaapkamers waar je je vast en zeker thuis voelt. Slaapkamers met een overvloed aan daglicht en frisse lucht, waar jouw dromen nog mooier worden. In welke slaapkamer zou jij graag willen slapen?


Daglicht en frisse lucht
Lees en ontdek meer
Ideeën voor de slaapkamer - meer ruimte voor een goede nachtrust

VELUX dakkapel geeft droomslaapkamer licht en ruimte

Joke en Kees Musch hadden het al enige tijd op hun wensenlijstje staan: een volledig nieuwe slaapkamer. Pas toen ze absoluut zeker wisten hoe ze het wilden hebben, gingen ze aan de slag. Eén ding was vanaf het begin duidelijk. Het moest een ruime slaapkamer worden met veel natuurlijk licht. Deze wens is dankzij hun nieuwe VELUX dakkapel meer dan uitgekomen.

VELUX dakkapel | Project Zuidwolde
Lees en ontdek meer
Ideeën voor de slaapkamer - creëer je eigen paradijs onder de sterren

Slapen onder de sterren

Door de steile dakhelling in deze slaapkamer konden er twee lange dakramen naast elkaar en boven elkaar gemonteerd worden. Hierdoor is er vanuit bed een fantastisch uitzicht op de sterrenhemel. Ook zijn alle dakramen voorzien van op afstand bedienbare verduisterende rolgordijnen, zodat de kamer op elk gewenst moment verduisterd kan worden. De dakramen en de rolgordijnen worden bediend met een innovatief bedieningstablet. 

 

Ideeën voor een moderne slaapkamer onder de sterren


Lees en ontdek meer
Ideeën voor de slaapkamer - Een lichte slaapkamer

Een lichtere slaapkamer

Door een groep VELUX dakramen komt het daglicht tot diep in deze slaapkamer. De kamer voelt comfortabel, ruimtelijk en fris aan. Twee groepen van twee VELUX tuimelvensters zorgen voor daglicht, ventilatie en een prachtig uitzicht. De dakramen zijn vochtbestendig, wit afgelakt en vergen weinig onderhoud.

Slaapkamer idee 4 - VELUX

Lees en ontdek meer
Ideeën voor de slaapkamer - Benut je ruimte optimaal

Gebruik de ruimte in jouw slaapkamer optimaal

In een slaapkamer met plat dak is het ook mogelijk om daglicht binnen te laten komen. Hier brengen twee VELUX lichtkoepels enorm veel licht en daarmee frisse lucht, ruimte en wooncomfort in de slaapkamer. En als er geslapen wordt, zorgen VELUX raamdecoratieproducten voor een verduisterde ruimte.

Idee voor een slaapkamer onder het platte dak - 1  - VELUX
Lees en ontdek meer
Ideeën voor de slaapkamer - jouw nieuwe balkon

Jouw nieuwe balkon

Altijd al een balkon gewild, maar heb je een woning met een schuin dak? Met het VELUX CABRIO® balkonvenster is het toch mogelijk! In deze kamer is een balkonvenster naast een uitzettuimelvenster met hellend combinatie-element gemonteerd. In een handomdraai open je het dakraam en klapt je het onderraam open waardoor er een klein inpandig balkon ontstaat. Zie jij jezelf al zitten in de zon?

Uw eigen balkon in de slaapkamer - VELUX
Lees en ontdek meer
Ideeën voor de slaapkamer - het perfecte daglicht

Het perfecte daglicht

Deze slaapkamer heeft een hoog knieschot (borstwering). Hierdoor moeten de dakramen hoger in het dak gemonteerd worden. Voordeel van deze positionering is dat het daglicht verder de slaapkamer in reikt. Via de dakramen is er een goed uitzicht op de sterrenhemel boven het huis. VELUX rolgordijnen verzachten het daglicht en bieden privacy. Om de kamer te verduisteren kunnen de aan de buitenzijde gemonteerde rolluiken gesloten worden.

Daglicht tot diep in de slaapkamer
Lees en ontdek meer
Ideeën voor de slaapkamer - een kamer voor dag en nacht

Een slaapkamer voor dag en nacht

Overdag zorgen twee VELUX uitzettuimelvensters voor daglicht, 's avonds zorgen VELUX raamdecoratieproducten voor een donkere kamer en een goede nachtrust. Zo kun je de kamer op twee manieren optimaal benutten.

Een comfortabele en lichte slaapkamer - VELUX
Lees en ontdek meer
Ideeën voor de slaapkamer - extra daglicht en uitzicht

Meer daglicht en een beter uitzicht in jouw slaapkamer

Twee naast elkaar gemonteerde uitzettuimelvensters zorgen voor daglicht en uitzicht in deze slaapkamer. De uitzettuimelvensters zijn gekoppeld aan twee hellende combinatie-elementen, hierdoor kan het uitzicht tot op het vloeroppervlak komen. En daarmee is er een prachtig uitzicht op de achtertuin gecreëerd. 

Een prachtig uitzicht op uw omgeving vanuit uw slaapkamer - VELUX
Laat u inspireren door onze verbouwingsbrochure

Ga jij verbouwen? Download dan onze verbouwingsbrochure!

De brochure zit boordevol nuttige tips, voorbeelden en informatie om van jouw verbouwing met succes te voltooien.