Maak van je keuken een woonkeuken!

De keuken is de plek om gezellig samen te koken, te eten en na te tafelen. Een goede, robuuste eettafel, een paar lekkere stoelen, een ruim aanrecht en kooktoeste, maar de keuken is niet compleet als er onvoldoende daglicht en frisse lucht aanwezig is.
Met VELUX producten maak je van jouw keuken een echte woonkeuken waar iedereen gezellig samen komt en zich thuis voelt. Hieronder geven we je graag een paar ideeën.

Laat u inspireren door onze verbouwingsbrochure
Lees en ontdek meer
Ideeën voor de keuken - Innovatieve oplossingen voor platte daken

Innovatief onder een plat dak

Heb je  aangebouwd en zit je keuken onder een plat dak en keuken donker aan?
VELUX geeft graag een woontip om de keuken lichter te maken. Met een lichtkoepel in het platte dak zorg je voor een kolom met licht in de keuken. De keuken wordt je favoriete plek in huis. Je zal er vele uren aan de keukentafel doorbrengen, genietend van lekker eten, drinken en goed gezelschap.

VELUX woontips voor de keuken - 2


Lees en ontdek meer
Ideeën voor de keuken - Het recept voor een prachtige keuken

Het fantastische keuken - recept

Een goede maaltijd kun je alleen bereiden met de juiste ingrediënten. De juiste ingrediënten voor een fantastische keuken zijn onder andere goed licht (bij voorkeur daglicht), een goede afvoer voor etensgeuren, vocht en rook en genoeg ruimte om te bewegen. In deze keuken klopt alles tot in elke detail. De hoog geplaatste dakramen zorgen voor daglicht, frisse lucht en ruimte. De dakramen worden op afstand bediend met de unieke VELUX bedieningstablet. 

VELUX woontips voor de keuken - 1

Lees en ontdek meer
Ideeën voor de keuken - Benut jouw ruimte optimaal

Jouw kijk op de wereld

Doordat de dakramen in een schuin oppervlak gemonteerd worden, laten ze veel meer daglicht in de ruimte toe dan traditionele dakkapellen. In deze keuken zorgen VELUX dakramen ervoor dat het daglicht tot in bijna iedere hoek van de keuken kan reiken. De keuken voelt hierdoor comfortabel en ruim aan. 

VELUX woontips voor de keuken - 2
Lees en ontdek meer
Ideeën voor de keuken - Een gezond klimaat in de keuken

Een gezond keuken klimaat

Voor een goede afvoer van etensluchtjes en voldoende toevoer van daglicht zijn hier meerdere VELUX dakramen hoger in het dak gemonteerd. Omdat de dakramen buiten handbereik zijn gemonteerd, is er gekozen om VELUX INTEGRA® dakramen toe te passen. Deze dakramen worden met de VELUX bedieningstablet geopend en gesloten. Daarnaast zijn de dakramen voorzien van een regensensor. Deze sluiten de dakramen tot op ventilatiestand, om wel te blijven ventileren terwijl het interieur droog blijft.
VELUX woontips voor de keuken - 4
Lees en ontdek meer
Ideeën voor de keuken - Een gezond recept voor iedere dag

Een gezond recept voor iedere dag

Net als eten, drinken en slapen is voldoende daglicht en frisse lucht belangrijk voor een gezond leven. Daglicht stimuleert stoffen in het lichaam waardoor een mens groeit en energie krijgt. In deze keuken is één dakraam gemonteerd die voor voldoende daglicht zorgt. Het dakraam zorgt ervoor dat er frisse lucht word aangevoerd en de geur van het eten van de avond ervoor afgevoerd. Deze keuken is de plek om overdag en 's avonds te genieten van goede maaltijden, elkaars gezelschap en leuke spelletjes aan de keukentafel.

VELUX woontips voor de keuken - 5
Lees en ontdek meer
Ideeën voor de keuken - Het beste uitzicht uit het keukenraam

Het beste uitzicht

Niet twee, maar wel zes dakramen garanderen het mooiste uitzicht over de stad. Dit is bijna een buitenkeuken. De vochtbestendige afwerklaag zorgt er bovendien voor dat er zo goed als geen onderhoud is aan de dakramen. Met zes dakramen is er voldoende mogelijkheid om geurtjes van eten te ventileren en frisse lucht toe te voeren. Dit is een echte woonkeuken waar iedereen zich welkom zal voelen.
VELUX woontips voor de keuken - 6