{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Planning: MISSONI architecten/foto's: Patricia Weisskirchner
VELUX INTEGRA® tuimelvensters
Gebouwd in 1949 en al meerdere keren verbouwd

Het huis van Isabella, waar ze met haar familie woont, dateert uit 1949 en heeft in de loop der jaren al allerlei kleine en grote wijzigingen ondergaan. In 2017 besloot de familie om de bovenste verdieping uit te breiden om alle beschikbare vloeroppervlakte te benutten. Ook werd een houten verlengstuk met plat dak toegevoegd om ruimte te creëren voor hun groeiende gezin.

9
8 DAKRAMEN & 1 LICHTKOEPEL

Daglicht maakt het hele verschil

"Ik had al in een zolderappartement gewoond en wist goed hoe donker dat soort ruimtes kunnen zijn. Daarom vond ik het belangrijk om veel ramen te hebben, om voldoende licht op zolder te brengen. Als je op een donkere zolderkamer woont, maakt veel natuurlijk licht echt het verschil. Zo viel de keuze al snel op dakramen. Toen we de VELUX stand op de Graz Homebuilders Fair bezochten, bekeken we al hun producten en kregen we goed advies. Samen met onze architect van MISSONI kozen we uiteindelijk voor acht dakramen en een lichtkoepel", herinnert Isabella zich.

Belangrijkste voordelen van VELUX dakramen

  1. In contact met de natuur: "Als ik opsta en uit het raam kijk, zie ik deze enorme berg. Je voelt je zoveel meer verbonden met wat er buiten gebeurt, zelfs als je binnen bent: Onze kinderen kijken bijvoorbeeld graag naar de sneeuw. Je krijgt een heel speciaal effect als er 's nachts donder en bliksem is. Het is betoverend om naar te kijken."

  2. Veel daglicht:​ We houden van al het daglicht dat we boven krijgen. Zelfs als het buiten bewolkt is, is het binnen nog steeds heel licht. Daar gaat weinig boven als je kleine kinderen hebt! Ik raad alle huizenbouwers van harte aan om aandacht te besteden aan hun daglichtplan."

  3. Frisse lucht en afkoeling 's nachts: "We gebruiken onze dakramen ook om de ventilatie in het huis te verbeteren en daar hebben we vanaf de planningsfase rekening mee gehouden. We gebruiken de drie ramen in de gang en het raam in de badkamer om het huis af te koelen op lange zomeravonden. Omdat de dakramen zijn uitgerust met regensensoren, kunnen we ze gewoon wijd open laten en naar bed gaan."
Planning: MISSONI architecten/foto's: Patricia Weisskirchner
VELUX INTEGRA® tuimelvensters
Een heel speciale ruimte om in te wonen!

"We besloten om de kamers helemaal tot de dakgevel te openen. Samen met de dakramen levert dat deze echt geweldige ruimte op om in te wonen. Als we hier een verlaagd plafond hadden geplaatst of hadden bespaard op daglicht, zouden we er zeker spijt van hebben gehad."

"We voelen ons echt thuis in ons nieuwe huis. En mensen die op bezoek komen, vinden het resultaat allemaal fantastisch."
- Isabella, huiseigenares
Planning: MISSONI architecten/foto's: Patricia Weisskirchner
VELUX lichtkoepel met gebogen glas
Een absolute blikvanger in de kinderkamer

"De lichtkoepel op zolder is een absolute blikvanger. Hij maakt van de kamer van mijn zoon iets heel speciaals; we noemen dit de torenkamer."

VELUX producten die in dit project werden gebruikt
VELUX INTEGRA® tuimelvensters
Productinformatie
VELUX lichtkoepel met gebogen glas
Productinformatie

Beleef je kamer met dakramen

Vind het juiste productpakket per kamertype