{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}

Lucy en haar man Matt verhuisden in 2012 naar hun halfvrijstaande woning met drie slaapkamers in Lancashire. Ze hadden meer dan genoeg ruimte, althans, dat dachten ze. Maar vier jaar later was hun gezin uitgebreid met drie schattige kinderen, Reuben van zeven, Gabriel van vijf en Beatrice van drie.

Ze werkten samen met het in zolderverbouwingen gespecialiseerde bedrijf Milltown Lofts en besloten dat ze een groot aantal VELUX dakramen wilden toevoegen om natuurlijk daglicht in huis te halen.

4
VELUX DAKRAMEN
4 mnd.
VOOR VOLLEDIGE ZOLDERVERBOUWING
€ 35K
PRIJS VAN INSTALLATIE EN PRODUCT

De perfecte hoeveelheid daglicht

"Ik kan niet geloven dat wat ooit in wezen alleen maar opslagruimte was, nu een volledig functionerende extra verdieping van onze woning is." Hun grote huis met ruime hoektuin bleek al snel toch niet groot genoeg. Verhuizen naar een groter huis was geen optie. Dat zou te duur en te stressvol zijn en ze hielden van hun wijk. In plaats daarvan besloten Lucy en Matt hun zolder te verbouwen en zo een extra verdieping aan het huis toe te voegen. Het resultaat was dat ze er nu een extra slaapkamer en badkamer en een inloopkast bij hebben. Ze hadden immers jarenlang het huis van boven tot beneden gerenoveerd. In 2015 bouwden ze er achter het huis zelfs een aanbouw bij en richtten ze alle kamers zo in dat de woning zo speciaal en huiselijk mogelijk werd. Meer ruimte toevoegen aan de woning waar ze zo van hielden was logisch."

Belangrijkste voordelen van VELUX dakramen

  1. 15-20% meer daglicht: "Ze vroegen hun aannemers om vier VELUX dakramen te installeren, twee tuimelvensters en twee grotere uitzetvensters. Dat zou namelijk 15-20% van de vloeroppervlakte van de kamer uitmaken, waarmee de perfecte hoeveelheid daglicht in de loft zou worden verzekerd." 

  2. Kamerplanten floreren met al het natuurlijke daglicht: Bij het vormgeven van haar interieurs zei Lucy: "Ik wist dat ik een donkere kleur voor de muren wilde, en toen ik de afgewerkte kamer zag, badend in licht, wist ik dat het een goed idee was. We kozen voor houten vloerplanken die we hebben geolied. We combineerden die met donkerblauwe muren en goud-witte accessoires. Om wat groen in de ruimte te brengen, hebben we volop kamerplanten toegevoegd die floreren met al het natuurlijke daglicht. "

  3. Voelt als een grotere kamer: Lucy: "De VELUX dakramen hebben echt bijgedragen tot de transformatie van de ruimte. Deze voelt nu veel groter en helderder en ziet er ook zo uit. 
Onze kinderen hebben nu hun eigen slaapkamer

Over haar zolderverbouwing zei Lucy: "Onze kinderen hebben nu hun eigen slaapkamer. Dat is geweldig voor als ze wat ouder worden en privacy belangrijker wordt. Nadat de bouwwerkzaamheden waren voltooid, begon Lucy op Instagram te kijken voor inspiratie over hoe ze haar nieuwe ruimte zou kunnen vorm geven. Onderwijl startte ze ook haar eigen interieuraccount @Barnestowers, bladerde ze door de interieurpagina's en creëerde ze haar eigen stijlprofiel dat bo-ho, scandi en maximalisme combineert om haar eigen look te creëren. 

"Wat we als een kleine, krappe ruimte hadden gezien waar we koffers, dozen met oude boeken en speelgoed bewaarden, veranderde in ons droomhuis."
- Lucy & Matt, huiseigenaren
De verstoring was minimaal

Lucy was ongerust over het feit dat zij tijdens de werkzaamheden met de kinderen in het huis moesten wonen, maar dankzij het snelle werk van de aannemers was de verstoring minimaal en duurde het hele verbouwingsproces slechts vier maanden, inclusief extra werkzaamheden in het huis.

VELUX producten die in dit project werden gebruikt
GGL CK04 2070
Productinformatie
GPL MK06 2070
Productinformatie

Beleef je kamer met dakramen

Vind het juiste productpakket per kamertype