{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Planning: Architect Stefan Ehrenberger/foto's: Patricia Weisskirchner
Uitzettuimelvensters
Terug naar onze wortels

Dat zou het motto kunnen zijn voor het succesvolle renovatieproject van Birgita en Stefan aan het Neusiedler Meer. Het huis werd rond 1900 gebouwd als stal. In de jaren zestig werd het omgebouwd tot woonruimte, maar toch voldeed het nog niet aan de eisen van hun groeiende familie. Nadat de eigenaren de gedachte van nieuwbouw hadden opgegeven, besloten ze het gebouw te renoveren. Met oog voor detail verbouwden ze de bovenverdieping in de bestaande dakvorm.

4
VELUX producten

2 dagen

DUUR VAN DE INSTALLATIE

Vier dakramen verlichten de bovenverdieping

Het resultaat was een vrijstaande gezinswoning die traditie en moderniteit combineren. Op de begane grond is een lichte keuken met directe toegang tot het terras en een woonkamer met open haard. Een houten trap leidt naar een open galerij, waaraan een badkamer en de slaapkamer grenzen.

Tijdens de renovatie werd bijzondere aandacht besteed aan de garantie dat de ruimte overspoeld zou worden met natuurlijk licht. De vierkante ramen op de begane grond zijn vervangen door uitzetvensters in regionale stijl. De prachtige twee verdiepingen tellende rij ramen biedt vanaf beide verdiepingen uitzicht op de tuin. En de vier dakramen op de bovenste verdieping zorgen voor een gelijkmatige verlichting, niet alleen in de galerij en op de trap maar ook in de slaapkamer. 

Belangrijkste voordelen van VELUX dakramen

  1. Veel daglicht, de hele dag door: Om met de huiseigenaar te spreken: "De slim geplaatste dakramen laten het licht diep in de kamers doordringen en verlichten de hele bovenverdieping gelijkmatig gedurende de dag."

  2. Daglicht zorgt voor een goed humeur:  "We merken dat meer daglicht niet alleen de kamer maar ook onze stemming opfleurt, zelfs op die korte winterdagen of wanneer de zon laag staat."

  3. Nachtkoeling en goede ventilatie: "Je moet echt profiteren van de nachtlucht om het huis koel te houden, vooral in deze omgeving. De manier waarop onze dakramen zijn geplaatst gaat perfect samen met de open galerij."
Planning: Architect Stefan Ehrenberger/foto's: Patricia Weisskirchner
Uitzettuimelvensters
We zijn dol op de in licht badende sfeer

"In Wenen hebben we een karakteristiek, oud appartement met alle voordelen die daarbij horen, maar een groot nadeel is dat het behoorlijk donker is", zegt Birgita. "Reden te meer om te genieten van elk laatste lichtmomentje in ons weekendhuis."

"Onze zoon heeft de galerij met alle dakramen al opgeëist als zijn eigen plekje."
- Birgita & Stefan, huiseigenaren
Planning: Architect Stefan Ehrenberger/foto's: Patricia Weisskirchner
Uitzettuimelvensters
Een zonovergoten begin van de dag met natuurlijk daglicht

Birgita heeft een levenslange liefdesaffaire met licht. "Ik ben opgegroeid onder een zeer groot dakraam en elke ochtend hield ik van het gevoel van de eerste zonnestralen op mijn gezicht. De grote hoeveelheid daglicht brengt het hele gezin tot leven wanneer we thuis zijn. We worden elke ochtend wakker met elke kamer badend in het licht door de dakramen. Het is gewoon zo'n geweldige manier om de dag te beginnen."

VELUX producten die in dit project werden gebruikt
Tuimelvensters
Productinformatie
Uitzettuimelvensters
Productinformatie

Beleef je kamer met dakramen

Vind het juiste productpakket per kamertype