{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Kans voor een compactere ontwikkeling

In het monumentale gebouw met vijf verdiepingen in de Wilhelmshöher Allee bood de dringend noodzakelijke renovatie van het beschadigde en ongeïsoleerde mansardedak een kans voor een meer compact project. 

12

VELUX producten

De nieuwe loft

Ruim en badend in natuurlijk daglicht, een wereld verwijderd van de oude, donkere zolder. De slim geplaatste VELUX ramen zijn de sleutel. Zij dompelen de kamer onder in verschillende lichtstemmingen, afhankelijk van de toepassing en het moment van de dag. 

Belangrijkste voordelen van VELUX dakramen

  1. Gelijke verwarmingsbehoefte: Dankzij de hoogwaardige thermische isolatie en de drievoudige beglazing van alle ramen is de verwarmingsbehoefte van het gebouw hetzelfde gebleven, ook al is de leefruimte nu veel groter.

  2. Minder luchtvochtigheid: Doordat vochtige lucht na een douche snel weg kan door het open dakraam, is het risico op schimmel een stuk kleiner: nog zo'n nuttig effect.

  3. Wakker worden in natuurlijk licht: "'s Ochtends onder de douche naar de lucht kunnen kijken is gewoon hemels", zegt Petra Fritsch (huiseigenares).

Lukas Droste,

architect

Met de lichtkoepels lieten we natuurlijk licht door tot in de verste uithoeken van het gebouw. De grote glazen elementen liggen langs één as en accentueren de keuken en de woon-eetkamer voor de open haard.

"We komen na een lange dag thuis in een lichte, vriendelijke gang. En we hoeven niet ver te zoeken naar de lichtschakelaar."
- Petra Fritsch, huiseigenares

Grondplan

Koken en lezen bij warm, natuurlijk licht

"Wanneer ik kook of een boek van de plank haal, valt het me steeds weer op hoeveel daglicht en helderheid we erbij hebben gekregen door de extra dakramen. Overdag hoef ik bijna nooit een lamp aan te doen", zegt Gerhard Greiner opgetogen.

VELUX producten die in dit project werden gebruikt
VELUX INTEGRA
Productinformatie
Rookafvoersysteem
Productinformatie
Tuimelvensters
Productinformatie

Beleef je kamer met dakramen

Vind het juiste productpakket per kamertype