{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Licht naar het hart van het appartement brengen

De ruimtes middenin het appartement werden onvoldoende benut, want ze waren enkel bedoeld voor circulatie. Helaas moesten de ramen volgens de voorschriften een achtste van de vloeroppervlakte bedekken, maar dat werd omzeild door de toevoeging van grote dakramen.

6

VELUX PRODUCTEN

4 dagen

Installatieduur

€ 5K

kosten van geïnstalleerde producten

De centrale ligging van de keuken wordt benadrukt door de plaatsing van een lichtstraat boven het werkblad

Al vanaf het begin was de keuken uitermate belangrijk voor de klanten, getuige zijn plaats in het midden van hun huis. Hoewel dit vanuit een designperspectief een zeer aantrekkelijke locatie was, ging het wel gepaard met enig lichtverlies.

Belangrijkste voordelen van VELUX dakramen

  1. Licht in het hart van het huis brengen: met de dakramen konden zelfs ruimtes diep in het huis worden verlicht, waar onmogelijk ramen in de muren konden worden geplaatst.

  2. Licht en ventilatie waar ze nodig zijn: dankzij het dakraam boven de werkbladen kan de keuken worden gebruikt zonder dat het licht aan moet. Bovendien kan de lucht naar believen in- en uitstromen. 

  3. Betere verdeling van het licht: de dakramen hebben, samen met de ramen in de muur, gezorgd voor een betere verdeling van het licht, zelfs in die kamers die het verst van buiten af liggen. 

Cinzia Bellavia,

architect

Via drie openingen in het plafond kreeg de keuken de prominente plaats waar de klant om vroeg: het licht van boven geeft het keukeneiland nu bijna de uitstraling van een altaar, en dat wordt nog geaccentueerd door het feit dat de zon precies op lunchtijd, wanneer de zon op zijn hoogst is, op het eiland schijnt.

Projectplan

Het licht verandert en vergroot de ruimte

De centrale hal is van een donkere gang omgevormd tot een trechtervormige binnenplaats die de ruimte beperkt en opent naar het daglicht. In de kleine badkamer vormt het raam een waterval van licht boven het bad: een regeneratieve beleving voor lichaam en geest.

VELUX producten die in dit project werden gebruikt
VELUX INTEGRA® lichtkoepels op netstroom en zonne-energie
Naar het product
Elektrische buitenzonwering
Naar het product

Beleef je kamer met dakramen

Vind het juiste productpakket per kamertype