{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Dakterras met balkongevoel, het hele jaar door

De droom van een dakterras werd werkelijkheid voor Kristina Rasmussen toen zij en haar familie de kans kregen om een verdieping toe te voegen aan hun appartement op de bovenste verdieping in Nørrebro. De zolderruimtes boven hen kwamen vrij, en wie wil er nu geen dakterras? 

"Onze architect, Lasse Grønnerup Johannesen van Werkt, zei alleen: OK, dat klinkt goed. Maar hebben jullie er ook over nagedacht hoeveel vierkante meters je nodig hebt voor een terras dat je alleen in de zomer kunt gebruiken? We wonen in Denemarken en niet in het zuiden van Frankrijk, dus we begrepen heel goed wat hij bedoelde", zegt Kristina.

7

VELUX producten

Uitzicht op de hele stad

Kristina en Oliver zetten hun denkpet op toen de coöperatie aanstalten maakte om het dak te renoveren en een nieuwe verdieping te bouwen.
"We gingen naar boven om te kijken toen ze op het dak begonnen, en we realiseerden ons opeens wat een uitzicht over de hele stad en de toren van het stadhuis ons daar wachtte. Dat leidde tot heel veel nieuwe ideeën over waar we de verdieping eigenlijk voor wilden gebruiken. We besloten dat we een kamer wilden creëren met een gezellige inrichting en een oranjerie-achtige sfeer die we het hele jaar door kunnen gebruiken", aldus Kristina Rasmussen.

Belangrijkste voordelen van VELUX dakramen

  1. Meer ruimte: "Ook het oude gedeelte van de flat lijkt nu groter, hoewel het feitelijk kleiner is geworden door de trap, die een beetje van onze slaapkamer heeft ingenomen. Dat komt allemaal door het licht."

  2. Het welzijn van het gezin: "Dat komt allemaal door het licht. Ik ben altijd verrast hoe helder het is, zelfs op een grijze novemberdag of een grimmige ochtend in maart hebben we enorm veel licht. Dankzij deze ruimte denk ik dat wij zijn ontsnapt aan de herfstdepressie die zoveel andere mensen treft, en in de zomer is de flat één groot balkon", zegt Kristina.

  3. Productfunctionaliteit: "Ze zijn echt slim! We wilden niet dat het een enorm gedoe zou worden om het balkon uit te zetten, en met CABRIO is het in een paar tellen gebeurd. Tegelijkertijd realiseerden we ons dat de oplossing heel veilig is voor onze twee-jarige", legt ze uit.
We konden onze ogen nauwelijks geloven!

Drie VELUX CABRIO dakterrassen brengen nu licht in de nieuwe woonkamer van de familie aan de top van de stad. Met de hulp van de architect hebben ze samenhang gecreëerd in hun flat met twee verdiepingen. Zodra je door de voordeur komt, zie je vanaf de nieuwe verdieping al een golf van daglicht de trap afstromen.

"We zien het meteen wanneer de bomen van de stad van kleur veranderen en ik voel me heel dicht bij de natuur, ondanks dat we hier helemaal bovenaan leven. Het is gewoon zo fijn om thuis te komen na een lange dag op het werk en onder het dak te gaan zitten met de lucht vlak boven ons. Het is zelfs elke dag de enorme klim naar de vijfde verdieping waard - zelfs met boodschappentassen en een vermoeide tweejarige op sleeptouw."
- Kristina, huiseigenares
Het hele jaar door een balkon

De familie gebruikt hun nieuwe woonkamer nu als een helder toevluchtsoord onder het dak waar al hun winterblues verdampen, met een grote hemel en uitzicht op de stad.

VELUX producten die in dit project werden gebruikt
VELUX CABRIO®
Productinformatie

Beleef je kamer met dakramen

Vind het juiste productpakket per kamertype