{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Laat licht van boven diep naar binnen stromen

Een appartement met twee verdiepingen in een oud gebouw in het historische centrum van Ragusa. Zoals kenmerkend was voor de oude huizen in de stad, waren de ramen klein en de interne ruimtes slecht verlicht. In de dubbelhoge centrale ruimte werd een dakraam geplaatst waarmee licht van bovenaf diep naar binnen kan stromen.

1

VELUX PRODUCTEN

1 dag

Installatieduur

€ 1,5K

kosten van geïnstalleerde producten

Dakramen zijn de perfecte oplossing

De vloeroppervlakte is niet altijd de enige factor voor de aantrekkingskracht van een woning. Licht is een meerwaarde waarmee volume en een dynamische ruimte wordt gecreëerd. In dit gebouw heeft de introductie van licht van boven in de dubbelhoge ruimte het huis tot leven gebracht en het interieur groter gemaakt.

Belangrijkste voordelen van VELUX dakramen

  1. Een dynamische ruimte: dankzij het licht van boven in de dubbelhoge ruimte worden de twee verdiepingen geharmoniseerd en wordt beweging gecreëerd naarmate het licht verandert.

  2. Een gevoel van ruimtelijkheid: door de nieuwe verdeling van de raamopeningen voelen de ruimtes groter en toegankelijker aan.

  3. Licht dat ver doordringt: het licht van boven reikt helemaal tot de verdieping eronder, die vroeger nauwelijks verlicht was. 

Antonio Giummarra

Studio di Architecttura Antonio Giummarra

Dit huis wordt gekenmerkt door een goede verdeling van de ruimtes en een gevoel van licht, ondanks het feit dat het lichtniveau aanvankelijk nog werd belemmerd door de aanwezigheid van zeer kleine openingen. De dubbelhoge centrale ruimte met licht van boven dat tot diep in de ruimte reikt, is het hart van de woning geworden. Het appartement is nu verbeterd door het volume en de dynamiek van de ruimte, dankzij de lichteffecten.

Dankzij het licht van bovenaf is de dubbelhoge ruimte nu het middelpunt van het huis

"Wat ik in een huis zoek is rust: als ik thuis kom, vind ik graag een vredige, heldere omgeving. Ik wilde een woning met een geschiedenis, en dit was het huis van mijn grootouders aan moederskant: een oud maar donker erfstuk. Toen we het dak hadden opengegooid, was er opeens een poel van licht en dat was een enorme verrassing", Giovanni Sozzi, huiseigenaar.

"Het licht dat van boven komt verandert voortdurend naargelang van het tijdstip van de dag en het seizoen"
- Giovanni Sozzi, huiseigenaar
Het dakraam boven een ruimte waar mensen voortdurend in beweging zijn, zoals een trap, heeft continuïteit tussen beide verdiepingen gebracht

De installatie van het raam boven de dubbelhoge ruimte heeft de twee verdiepingen harmonischer gemaakt, door ze te verlichten en de blik en beweging van de kijker te sturen.

VELUX producten die in dit project werden gebruikt
VELUX INTEGRA® dakramen op netstroom en zonne-energie
Naar het product
Rolluik op zonne-energie
Naar het product

Beleef je kamer met dakramen

Vind het juiste productpakket per kamertype