{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Een donkere en onbewoonbare zolder

In deze duplex was de zolderruimte niet bewoonbaar: Het was er donker, zonder ramen, met enkel twee deuren naar de balkons. Daarom besloten we grote dakramen toe te voegen om de zolder licht en leefbaar te maken.

8

VELUX producten

4 dagen

DUUR VAN DE INSTALLATIE

€ 6K

PRIJS VAN INSTALLATIE EN PRODUCT

Dankzij het licht konden drie nieuwe kamers worden gebouwd op de zolder

De dakramen maakten de zolderruimte bewoonbaar. Zij voegden immers licht en ventilatie toe en creëerden tevens extra bovenruimte door het feit dat ze pal tegen het dak werden geplaatst. Bovendien hebben ze, naast een slaapkamer en een gemeenschappelijke ruimte, een gastenruimte gecreëerd op een voorheen geheel donkere plek.

Belangrijkste voordelen van VELUX dakramen

  1. Meer ruimte: De zolder was niet bewoonbaar: het was er donker, zonder enig raam. Nu zijn er, dankzij het licht, drie extra kamers.

  2. Kinderwelzijn: De slaapkamer van de kinderen heeft de meeste ramen: de kleintjes kunnen dus spelen en hun huiswerk maken in een lichte, comfortabele ruimte, waar ze zich gemakkelijker kunnen concentreren.

  3. Beheersing van licht en warmte: Dankzij de gordijnen en rolluiken kan de hoeveelheid licht snel aan de verschillende tijdstippen van de dag worden aangepast en kan de zomerse hitte buiten de kamer worden gehouden. 

Claudia Biondi

Biondi Architetti

Aanvankelijk bevatte de dakruimte helemaal geen ramen. Vanaf het begin was het duidelijk wat de twee hoofdaspecten van het design zouden zijn: Licht en de externe omgeving moesten beide naar binnen worden gehaald.

Het licht schijnt elke dag weer anders op de dingen

Wij hebben een groot gezin: wij zoeken in een woning ruimte en de kans om die ruimte op verschillende manieren te beleven. Licht was een vereiste: vóór de renovatie waren er geen ramen en waren de ruimtes niet leefbaar. We hebben een flink deel van het dak opengegooid en het licht met de gordijnen gefilterd. De kinderen zijn dolblij met hun nieuwe kamer. Andrea en Olena Moretti, klanten.

"We zouden onmogelijk kunnen leven in een huis zonder licht"
- Andrea en Olena Moretti, huiseigenaren
Door de extra hoogte werden voorheen onbewoonbare ruimten leefbaar gemaakt

In de logeerkamer en de kinderkamer hebben we waardevolle bovenruimte vrijgemaakt door de beschikbare volumes in de kozijnen te vergroten. Bovendien hebben de ramen licht en ventilatie gebracht in de hele zolderruimte. En desgewenst kunnen de gordijnen en rolluiken het licht en de warmte van de zon zo nodig tegenhouden.

VELUX producten die in dit project werden gebruikt
VELUX INTEGRA® dakramen op netstroom en zonne-energie
Naar het product
Tuimelvensters en uitzettuimelvensters
Naar het product
Rolluik op zonne-energie
Naar het product

Beleef je kamer met dakramen

Vind het juiste productpakket per kamertype