{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Optimaal uitzicht en helderheid bereiken

In deze zolderruimte met plat dak werden in de verticale muren grote raamopeningen gecreëerd om het uitzicht op zee beter te benutten en de zichtlijnen open te gooien. De strook lichtkoepels vergroot de multidirectionaliteit van het licht en de balans in het gezichtsveld.

60

VELUX PRODUCTEN

4 dagen

Installatieduur

€ 5K

kosten van geïnstalleerde producten

Met verticale en dakramen in dezelfde ruimte wordt het licht beter verdeeld

Als er in dezelfde ruimte zowel verticale als dakramen zijn, kunnen de bewoners in de loop van de dag genieten van alle variaties in het licht. De lichtkoepels werden op enige afstand van de verticale ramen geplaatst om multidirectionaliteit en balans in het gezichtsveld te brengen, een heldere muur te creëren en de bewegingen van het licht te accentueren.

Belangrijkste voordelen van VELUX dakramen

  1. Diep verlichte ruimtes: licht dat van boven komt wordt niet beïnvloed door de ligging van het huis. Zo kunnen ruimtes de hele dag door diep worden verlicht.

  2. Een meer dynamische omgeving: het licht in deze ruimte verandert voortdurend. Het gevolg is dat het huis lijkt mee te veranderen, te bewegen zonder te bewegen. 

  3. Contact met de buitenwereld: het panoramische uitzicht en de sterke lichtschommelingen naargelang de dag, het seizoen en de weersomstandigheden creëren een gevoel van harmonie met de buitenwereld.  

Maria Eliana Madonia,

architect

In een buitengewoon lichte ruimte lijkt het misschien overbodig om verder licht te introduceren. Maar door licht binnen te laten vanuit zowel verticale ramen als het dak, kunnen veranderingen in het licht 360 graden worden getraceerd. Het resultaat is een huis dat lijkt te bewegen zonder te bewegen, een huis dat voortdurend verandert.

De dakramen laten een nieuw soort licht binnen

"Ik was vooral op zoek naar helderheid en wilde uitzicht hebben op de zee, de bergen en de stad Palermo. Zodra we hier binnenkwamen, zeiden mijn vrouw en ik: Dit is het perfecte huis voor ons. Om het licht zo goed mogelijk te benutten, creëerden we grote ramen en plaatsten we ook ramen in het dak, om een ander soort licht te verkrijgen. Naarmate de dag vordert verandert het licht en brengt het rust, kalmte en diepte", Gabriele Marretta, huiseigenares.

"Het lichtspel door de dakramen is heel bijzonder"
- Gabriele, huiseigenares
De combinatie van verticale ramen en dakramen resulteert in een multidirectionele vorm van het licht

Dankzij de dakramen profiteert de ruimte nu ook van licht van boven. Door de multidirectionele kwaliteit van het licht lijken de kamers in de loop van de dag constant te veranderen. Het huis beweegt samen met het licht erin.

VELUX producten die in dit project werden gebruikt
VELUX INTEGRA® lichtkoepels op netstroom en zonne-energie
Naar het product
Elektrische buitenzonwering
Naar het product

Beleef je kamer met dakramen

Vind het juiste productpakket per kamertype