{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Het verband tussen binnen en buiten benadrukken

In dit huis is de sterke relatie tussen binnen en buiten, die voortdurende lichtvariaties veroorzaakt, nog versterkt door de toevoeging van grote verticale ramen in combinatie met lichtstraten. Het resultaat is een optimale verdeling van het licht over alle ruimtes.

5

VELUX PRODUCTEN

4 dagen

Installatieduur

€ 4K

kosten van geïnstalleerde producten

Het licht van bovenaf vermengt zich met het licht dat door de verticale ramen komt, waardoor een dynamisch interieur wordt verkregen

 Licht van bovenaf zorgt voor een nauwer contact met de buitenwereld en verbetert de perceptie van het tijdsverloop en de voorbijgaande seizoenen.

Belangrijkste voordelen van VELUX dakramen

  1. Contact met de buitenwereld: op de bovenste verdieping, zelfs middenin het huis, voel je je nog in contact met de buitenwereld, dankzij het centraal geplaatste dakraam.

  2. Licht dat doordringt: de lichtkoepel in het midden van het huis verlicht de trap en laat het licht naar de begane grond stromen.

  3. Een dynamische ruimte: het interieur verandert met het licht, al naargelang het tijdstip van de dag en het seizoen.

Marco Baldassa,

architect

In dit project is natuurlijk licht een cruciaal element: het creëert een relatie tussen enerzijds de leefruimtes en het dagelijks leven en anderzijds de omgeving, de seizoenen en de lichtvariaties, en het resultaat zijn dynamiek en voortdurende verandering. De belangrijkste kenmerken van het project zijn de buitenramen en - minstens zo belangrijk - de lichtbronnen op het plafond en de muur.

Met al zijn licht brengt dit huis je in een opgewektere stemming, van de eerste zonnestralen tot de avondschemering

"Voor mij is licht buitengewoon belangrijk, vanaf het moment dat ik 's ochtends opsta: Ik besloot om een huis te bouwen met verticale en dakramen, enkel en alleen om het licht optimaal te beleven. We wilden dat naast licht ook hout een hoofdrol zou spelen: hout geeft ons warmte en licht maakt ons gelukkig", Franco Marcolongo en Marina Toninato, huiseigenaren.

"Licht maakt ons gelukkig"
- Franco Marcolongo en Marina Toninato, huiseigenaren
Het licht is een element van de dialoog met de buitenwereld

Een twee verdiepingen tellend vrijstaand huis met een kelder, grote ramen op de begane grond en lichtstraten in het dak op de eerste verdieping, waardoor licht tot diep in de woonruimtes reikt. Het licht is in dit project een element van de dialoog met de buitenwereld. Bij elke verandering beïnvloedt het hoe we ons binnen voelen.

VELUX producten die in dit project werden gebruikt
VELUX INTEGRA® lichtkoepels op netstroom en zonne-energie
Naar het product
Elektrische buitenzonwering
Naar het product
Beleef je kamer met dakramen
Vind het juiste productpakket per kamertype