{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Meer levenskwaliteit, zelfs onder het dak

In de jaren twintig en dertig waren deze kubusvormige gebouwen behoorlijk populair. Ze kregen de bijnaam "koffiemolens" omdat ze mensen deden denken aan de grote handmatige koffiemolens die zo typerend waren voor die periode. Het compacte, kubusachtige huis met twee verdiepingen was goedkoop om te bouwen en het steile schilddak bood voldoende stahoogte voor de goedkope latere zolderverbouwing. Met andere woorden, bouwers kregen veel vloeroppervlakte voor weinig geld. De architect Philippe Frey beschrijft hoe goedkoop bouwen een belangrijk thema was in die tijd: "Alleen de buitenmuren zijn van massief metselwerk. Ze werden gebouwd met tegels en stenen, alles wat maar gebruikt kon worden. Daarom is het metselwerk erg gemengd en statisch gezien nogal instabiel." Om die reden zou bijvoorbeeld de installatie van grotere ramen erg moeilijk en duur zijn geweest. "Maar dat was voor geen van ons een probleem", aldus de architect.

5

VELUX producten

Atrium en schoorsteen

Naarmate de warme lucht opstijgt, is dit een bijzonder effectief ventilatiemiddel: Als de ramen op andere verdiepingen worden geopend, stijgt de warme, gebruikte lucht op en ontsnapt hij via de VELUX dakramen naar buiten. Dit creëert een tochtstroom die de koele, ongebruikte lucht naar de onderliggende verdiepingen stuurt. 

Het atrium is enkel voorzien van individuele ramen en vaste beglazing. Maar een centraal VELUX elektrisch raam overspoelt de hele ruimte met natuurlijk licht uit het zuiden. Dankzij de elektrische motor kunnen dakramen en zonweringen gemakkelijk radiografisch worden bediend, voor een betere airconditioning.

Belangrijkste voordelen van VELUX dakramen

  1. Luchtuitlaat: Doordat de warme lucht opstijgt, zijn dakramen een bijzonder effectief ventilatiemiddel.

  2. Eenvoudige radiobediening: Dankzij de elektrische motor kunnen dakramen en zonweringen gemakkelijk radiografisch worden bediend, voor een betere airconditioning.

  3. Een betere levenskwaliteit: De ramen verleenden de kamers een nieuwe feel-good factor.
Gelukkig gezinsleven in een omgebouwde koffiemolen

Met deze succesvolle verbouwing is een nieuw hoofdstuk geschreven in de lange geschiedenis van de koffiemolen van de familie Roth. Het begon allemaal met de "wilde" gedeelde studentenwoning van Bernd Roth. Het verhaal gaat vandaag verder met een gelukkig gezinsleven in een briljant verbouwde koffiemolen.

Grondplan

Nieuwe levenskwaliteit

De in het licht badende kamers en de nieuwe ventilatiemogelijkheden creëren een geheel nieuwe binnenomgeving. Als de ramen op verschillende verdiepingen worden geopend, stijgt de warme, gebruikte lucht op en ontsnapt hij door de VELUX dakramen naar buiten. Dit creëert een afzuigeffect waardoor koele, ongebruikte lucht naar de onderste verdieping kan stromen.

VELUX producten die in dit project werden gebruikt
Uitzettuimelvenster
Productinformatie
VELUX INTEGRA
Productinformatie

Beleef je kamer met dakramen

Vind het juiste productpakket per kamertype