{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Een historisch halfvrijstaand huis

De kinderen hebben het nest verlaten en het is te groot voor slechts één persoon: De eigenares van dit historische halfvrijstaande huis had al meerdere malen op het punt gestaan om het te verkopen, totdat een van haar volwassen dochters besloot weer thuis te komen wonen. 

12

VELUX producten

Dakramen zorgen voor licht, lucht en uitzicht

Een kleine ruimte is omgebouwd tot gezellig feel-good hoekje dat perfect is om in te ontspannen. Door de oude opslagplaats uit te breiden, creëerden de vrouwen de nodige ruimte om zonder stress te kunnen samenleven: met de hulp van een architect en een klein budget werd de houtopslagplaats een gezellige oase onder het dak waar het heerlijk toeven is.

Belangrijkste voordelen van VELUX dakramen

  1. Meer ruimte: Ze vroegen hun aannemers om vier VELUX dakramen te installeren, twee tuimelvensters en twee grotere uitzetvensters. Dat zou namelijk 15-20% van de vloeroppervlakte van de kamer uitmaken, waarmee de perfecte hoeveelheid daglicht in de loft zou worden verzekerd.

  2. Licht, lucht en uitzicht: Dakramen laten veel meer daglicht binnen dan horizontale beglazing van dezelfde grootte.

  3. Beter binnenklimaat: Alle ramen zijn uitgerust met elektrische buitenzonwering, die in de zomer de ruimtes merkbaar koeler maakt en in de winter een veel betere thermische isolatie biedt.

Karl Cerenko,

Architect

Er zitten veel ongebruikte zolderruimtes in onze portefeuille van oude panden; in relatief korte tijd en met goed beheersbare inspanningen kunnen die zolders worden omgebouwd tot huiselijke paradijzen met een prachtig uitzicht.

De perfecte hoeveelheid daglicht

"Ik kan niet geloven dat wat ooit in wezen alleen maar opslagruimte was, nu een volledig functionerende extra verdieping van onze woning is." Hun grote huis met ruime hoektuin bleek al snel toch niet groot genoeg. Verhuizen naar een groter huis was geen optie. Dat zou te duur en te stressvol zijn en ze hielden van hun wijk. In plaats daarvan besloten Lucy en Matt (huiseigenaren) hun zolder te verbouwen en zo een extra verdieping aan het huis toe te voegen. Het resultaat was dat ze er nu een extra slaapkamer en badkamer en een inloopkast bij hebben. Ze hadden immers jarenlang het huis van boven tot beneden gerenoveerd. In 2015 bouwden ze er achter het huis zelfs een aanbouw bij en richtten ze alle kamers zo in dat de woning zo speciaal en huiselijk mogelijk werd. Meer ruimte toevoegen aan de woning waar ze zo van hielden was logisch."

Grondplan

Lichtere kamers en een beter uitzicht

Een nieuwe verdieping onder het dak met lichte kamers en een fantastisch uitzicht krijg je niet alleen door het aantal vierkante meters te vergroten, maar ook door grote dakramen toe te voegen. Moderne dakramen bieden geweldige opties: Een lichte kamer met uitzicht op de wereld buiten ziet er groter uit. We krijgen de indruk dat het veel groter is dan het in werkelijkheid is.

VELUX producten die in dit project werden gebruikt
Uitzettuimelvenster
Productinformatie
VELUX INTEGRA
Productinformatie
Rolluiken
Productinformatie

Beleef je kamer met dakramen

Vind het juiste productpakket per kamertype