{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Een koud, slecht binnenklimaat

Morten en Charlotte hadden hun handen vol gehad aan de renovatie van het interieur van het huis en waren nog niet aan het dak toegekomen. "We hadden last van een koud, slecht binnenklimaat, en een betere isolatie en een nieuw dak zouden dat kunnen verhelpen. En nu we de boel toch in gang zouden zetten, kwamen we met het idee om het plafond te verhogen tot de nok van het dak en iets extra's te doen met de kinderkamer. In die omstandigheden was het logisch om het maximale uit de kamers te halen en ze niet alleen ruimer maar ook leuker te maken", vertelt Morten.

15

VELUX PRODUCTEN

€ 5K

PRODUCTPRIJS

Op afstand bedienbaar dakraam dat zelf de ventilatie in de kamer regelt

De bovenste twee dakramen zijn op afstand bedienbare VELUX tuimelvensters, die zelf de ventilatie van de kamer regelen en bij regenachtig weer vanzelf worden gesloten. "Door de nieuwe ramen halen we veel profijt uit de zon. Ze ventileren automatisch, dus het is in de kamers daarboven altijd fris en aangenaam. Je realiseert je pas hoe belangrijk een goed binnenklimaat is als je erover beschikt", concludeert hij.

Belangrijkste voordelen van VELUX dakramen

  1. Binnenklimaat: Tegelijkertijd kreeg hun bakstenen huis zijn warmte terug dankzij een nieuw dak, een betere isolatie en een assortiment nieuwe VELUX dakramen.

  2. Esthetische voordelen: Morten en Charlotte zijn schoonheidsliefhebbers in hart en nieren en daarom besloten ze deze ramen te combineren met twee handmatige VELUX dakramen eronder, zo geplaatst dat de strook tussen de twee rijen ramen zo smal mogelijk zou zijn.

  3. Productfunctionaliteit: De bovenste twee dakramen zijn op afstand bedienbare VELUX tuimelvensters, die zelf de ventilatie van de kamer regelen en bij regenachtig weer vanzelf worden gesloten.
Een fantastisch kamereffect

Het echtpaar liet zich inspireren door onder andere Instagram, waar Morten een aantal inspirerende VELUX oplossingen en ideeën vond om het maximale uit hun loft te halen.

"Ik reed naar de VELUX showroom, waar ik goed kon rondkijken en wat ideeën heb doorgenomen met de adviseurs daar. Ik had een vrij goed idee van wat we voor onze ruimte wilden en mijn keuze viel uiteindelijk op vier VELUX dakramen in een enkel groot blok dat de hele zijkant van het dak opent. Het creëert een fantastisch effect in de kamer, en iedereen die op bezoek komt is verrast wanneer ze binnenkomen."
- Morten, huiseigenaar
Een belevingsruimte, badend in daglicht

De nieuwe kinderkamer is een belevingsruimte geworden, badend in daglicht dankzij de vier VELUX dakramen die de nieuwe plafondhoogte van de kamer ten volle benutten. "Dat maakte een enorm verschil voor de manier waarop de jongens de kamer beleefden. Nu is het een plek waar ze echt graag tijd willen doorbrengen, terwijl ze er eerder liefst zo weinig mogelijk kwamen. Het bureau onder de ramen is een fantastische plek om te tekenen - en als het zo ver is ook om huiswerk te maken. In de tussentijd is het een geweldige werkruimte voor ons volwassenen. 's Avonds kunnen de kinderen daar vanuit hun bed naar de sterren en de maan liggen kijken, en dat is iets dat indruk op hen heeft gemaakt", aldus Morten.

VELUX producten die in dit project werden gebruikt
VELUX handbediend tuimelvenster
Productinformatie
VELUX INTEGRA® elektrisch bediend dakraam
Productinformatie
VELUX handbediend verduisterend rolgordijn
Productinformatie
VELUX elektrisch bediend verduisterend rolgordijn
Productinformatie

Beleef je kamer met dakramen

Vind het juiste productpakket per kamertype