{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Moderne gezinswoning van staal

MAN stalen huizen werden tussen 1948 en 1953 geproduceerd in de MAN-fabriek in Ginsheim-Gustavsburg. De gevel en de draagconstructie zijn volledig van staal. Destijds vereiste de wederopbouw van het land snel beschikbare en betaalbare woningen. Om deze snelle, massaal geproduceerde woonruimte te creëren, werden in de fabriek van vloer tot plafond stalen behuizingen en balken vervaardigd. Vandaag zijn er nog maar zo'n 40 van die bijzondere structuren in Duitsland. Een ervan stond twee jaar leeg en was in behoorlijk slechte staat toen het in 2013 in Düsseldorf werd ontdekt door de familie Turck, een duo van architecten. Ondanks de beroerde staat besloten de vier er een moderne gezinswoning van te maken. 

9
VELUX producten

12 mnd.

DUUR VAN RENOVATIE

VELUX CABRIO was echt een uitkomst

Om brandveiligheidsredenen moest een tweede ontsnappingsroute worden aangelegd in de zolder van het huis, en dat zonder de strikte vereisten van het onder monumentenzorg staande gebouw te schenden. "Het VELUX CABRIO dakraam was echt een uitkomst", zegt Katrin Turck. "Dit is de nooduitgang van een nieuwe ontsnappingsroute, die via de nieuw geïnstalleerde daktrap (die verder enkel door de schoorsteenveger wordt gebruikt) over het dak leidt. Tegelijkertijd worden hier het nuttige met het aangename verenigd: In gesloten toestand laat het royale glazen oppervlak volop daglicht de kamer binnen."

Belangrijkste voordelen van VELUX dakramen

  1. Het perfecte uitzicht: Hier laten we graag onze ogen dwalen over de daken van de aangrenzende huizen. En onze kinderen zijn dol op deze observatiepost.

  2. Daglicht: Omdat het een monumentaal pand is, mochten we alleen grote wijzigingen aanbrengen in het dak, dus dit was de enige manier om meer daglicht binnen te laten.

  3. Ventilatie: Mogelijkheid tot dwarsventilatie. In het trappenhuis werd een elektrisch raam geïnstalleerd. Dit betekende dat de Turcks hier volledig gebruik konden maken van het schoorsteeneffect.

Katrin Turck,

architect

De enige manier om bijvoorbeeld meer daglicht binnen te laten, was via het dak.

Meer ruimte onder het dak

In totaal zeven scharnierende VELUX tuimelvensters zorgen voor daglicht in de kamers van de eigenaars en hun kinderen, evenals voor dwarsventilatie, waardoor de lucht kan worden ververst wanneer meerdere ramen op één niveau aan verschillende zijden worden geopend. In het trappenhuis werd een elektrisch raam geïnstalleerd, dat kan worden bediend via het VELUX Integra® bedieningstablet. De Turcks kunnen hier volledig profiteren van het schoorsteeneffect.

VELUX producten die in dit project werden gebruikt
Uitzettuimelvenster
Productinformatie
VELUX INTEGRA
Productinformatie

Beleef je kamer met dakramen

Vind het juiste productpakket per kamertype