{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
De oplossing waren dakramen

De eerste plannen voor de verbouwing voorzagen ook in de bouw van dakkapellen om licht toe te laten in de flat onder het dak. Omdat het gebouw op de monumentenlijst staat, moest er echter aan strenge voorschriften worden voldaan; de geplande dakkapellen zouden een te grote ingreep in het dakoppervlak zijn geweest, wat bij een deel van het gebouw de oorspronkelijke, beschermde staat zou hebben aangetast. "De oplossing waren dakramen", legt Thorsten Trojan uit.

26

VELUX producten

6 mnd.

DUUR VAN RENOVATIE

Dakramen laten tot drie keer meer licht door

"De creatieve inspiratie voor dit alternatief kwam van de dienst monumentenzorg zelf. Nadat we de plannen hadden gewijzigd en in plaats van dakkapellen kozen voor dakramen om het interieur te verlichten, werd ons uitbreidingsproject onmiddellijk goedgekeurd." Een bijkomend voordeel van deze oplossing: Omdat dakramen tot drie keer meer licht doorlaten dan dakkapellen van dezelfde grootte, krijgen de ruimtes onder het dak veel meer licht dan oorspronkelijk gepland.

Belangrijkste voordelen van VELUX dakramen

  1. Gezond leven: "Voor mij zijn alle ramen en de lichte woon- en eetkamer pure luxe. Het samenspel van licht en schaduw en de frisse lucht zijn elke dag een ware traktatie", aldus een opgetogen Tanya Trojan (huiseigenares). 

  2. Geen kunstlicht: Ook hoeft de familie Trojan maar zelden kunstlicht te gebruiken in de in daglicht badende kamers, zelfs op donkere dagen.

  3. Natuurlijke ventilatie: Door op alle vier dakdelen dakramen te plaatsen, wordt een zeer effectieve ventilatie verkregen. Het dwarsventilatie-effect maakt gebruik van natuurlijke krachten zoals wind- en temperatuurverschillen tussen de verschillende zijden van de gevel. Hierdoor stroomt aan de ene kant de gebruikte lucht door de dakramen naar buiten, terwijl door de andere dakramen verse lucht naar binnen stroomt. 
Lichte, ruime kamers badend in natuurlijk licht

"Het is ongelooflijk hoe daglicht een kamer transformeert die ooit zo donker was dat hij nooit gebruikt werd", concludeert Thorsten Trojan. "Ons nieuwe huis heeft alles wat we willen. Lichte, ruime kamers met veel natuurlijk licht, genoeg ruimte voor ons vieren om ons thuis te voelen en een geweldig uitzicht op de monumentale panden in onze buurt."

"Het is ongelooflijk hoe daglicht een kamer transformeert die ooit zo donker was dat hij nooit gebruikt werd."
- Thorsten Trojan, huiseigenaar

Grondplan

Uitzicht op de sterren

Ook werden er twee dakramen in de badkamer geplaatst. Je kunt vanuit de badkuip recht omhoog de lucht in kijken. Vooral 's avonds is dat heerlijk, met al die sterren. De hoofdslaapkamer is getransformeerd in een heldere, met licht gevulde oase dankzij de oplossing van het VELUX "Quartet" systeem: vier raamelementen aan de tuingevel die samen een glazen oppervlak vormen van vloer tot plafond. 

VELUX producten die in dit project werden gebruikt
Tuimelvensters
Productinformatie
Daktoegangskoepel
Productinformatie
Combi-oplossing "Quartett"
Productinformatie
Beleef uw kamer met dakramen
Find the right products by room