{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Planning: Christoph Pauschitz, gebaseerd op een idee van Jakob Dunkl/foto's: Romana Fürnkranz
Tuimelvensters
Een oude boerderij met kleine ramen

Barbara en Christoph Pauschitz hadden in een idyllisch laantje in het Oostenrijkse Weinviertel een oude boerderij gekocht en liefdevol gerestaureerd. "We zijn allebei mensen die op ons gevoel afgaan. We kochten het huis in de winter toen alles bedekt was met sneeuw en je niet veel van de tuin kon zien. Toch wisten we op de een of andere manier dat deze plek speciaal was. Het huis en de nabijheid van de natuur inspireerden ons onmiddellijk. Bovendien is het niet ver van Wenen, en toch zit je in een compleet andere, rustige omgeving, met een goede infrastructuur in een vriendelijke buurt." Samen met architect Jakob Dunkl kwamen Christoph, productontwerper, en Barbara, keramiste, met een eigentijds concept om de oude boerderij nieuw leven in te blazen. Zo creëerden ze een stukje paradijs voor zichzelf waarin ze nu hun jonge tweeling grootbrengen.

4
VELUX producten

Benut het licht van bovenaf

Bij de recente renovatie werd de oorspronkelijke boerderij van 80 m2, een typische woning met schuur uit het Weinviertel, flink uitgebreid. Aan beide uiteinden van het oude L-vormige gebouw bouwde de familie houten kozijnverlengstukken met hellende daken. "We kozen er expres voor de schuine plafonds van de verlengstukken in de kamer te verwerken, en daarvoor waren dakramen essentieel, omdat die zoveel mogelijk natuurlijk daglicht binnenlaten. Natuurlijk licht van bovenaf is meestal erg waardevol en aantrekkelijk", zegt Christoph Pauschitz.

Belangrijkste voordelen van VELUX dakramen

  1. Lichtkwaliteit en sfeer: "De kwaliteit van het daglicht dat de ruimte van bovenaf overspoelt, en de sfeer die in de loop van de dag wordt gecreëerd naarmate het licht door de kamers beweegt, waren voor ons de belangrijkste redenen om dakramen te installeren."
  2. Royaal gevoel van ruimte: "We kozen voor houten dakramen en verdeelden ze in paren over beide kamers, één boven elkaar in de woonkamer en twee naast elkaar in de studio van mijn vrouw. Ik hou echt van die opstelling, die zo'n royaal gevoel van ruimte creëert."
  3. Verkoelende ventilatie: "Als het te warm wordt, is de ventilatie die ze verschaffen ook erg belangrijk. De snelste manier om de hete lucht te laten ontsnappen, is via de dakramen naar boven."
Planning: Christoph Pauschitz, gebaseerd op een idee van Jakob Dunkl/foto's: Romana Fürnkranz
Tuimelvensters
We houden van het uitzicht en de sfeer van al dat licht

"Het huis had oorspronkelijk erg kleine ramen, zoals gebruikelijk was in boerderijen. Dat is natuurlijk verre van gezellig op een regenachtige dag. Daarom waren ramen zo belangrijk voor ons. Nu hebben we dit royale, open uitzicht over de glooiende velden en al dat prachtige licht dat het huis binnenstroomt", zegt de huiseigenaar. 

"Eigenlijk hebben we het huis gebouwd als een omlijsting voor het uitzicht."
- Barbara en Christoph, huiseigenaren
Planning: Christoph Pauschitz, gebaseerd op een idee van Jakob Dunkl/foto's: Romana Fürnkranz
Tuimelvensters
Perfect geïntegreerd

Zelfs van buitenaf zijn de dakramen zo harmonieus in het dak geïntegreerd dat ze helemaal niet misstaan. Voor de familie was het erg belangrijk dat het huis in het algemeen naadloos in de omgeving past. Het lijkt erop dat ze de spijker op de kop hebben geslagen: "We ontvangen veel positieve reacties van buren en voorbijgangers en hebben zelfs al een paar prijzen gewonnen", legt de huiseigenaar uit.

VELUX producten die in dit project werden gebruikt
Tuimelvensters
Productinformatie

Beleef je kamer met dakramen


Vind het juiste productpakket per kamertype