{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Zolder voor het gezin

Bärbel Stolz en haar man Sebastian waren op zoek naar een groter appartement voor hun gezin van vier. Toen ze de kans kregen om de nog niet verbouwde zolder van een flatgebouw uit de late 19e eeuw in een van de zijstraten van het Helmholtzplatz te kopen, twijfelden ze geen moment.

20

VELUX producten

16 mnd.

DUUR VAN RENOVATIE

Veel licht en ruimte

Bärbel en Sebastian wilden de zolder laten baden in ruimte en licht. VELUX schuine dakramen en lichtkoepels waren de ideale oplossing. 

Belangrijkste voordelen van VELUX dakramen

  1. Licht in elke uithoek: Alle kamers in de zijvleugel en het achtergebouw hebben grote VELUX lichtoplossingen of dakramen. 

  2. Zeer goede isolatie: De uitstekende thermische isolatie van het dak en de dakramen vermindert niet alleen het warmteverlies in de winter, maar voorkomt ook dat het penthouse in de zomer te warm wordt. 

  3. Ventilatie die ruimte bespaart: De architect Schröger aarzelde echter om een centraal mechanisch ventilatiesysteem te gebruiken, zoals nu standaard is in veel nieuwe gebouwen: "Zo'n soort systeem zou waardevolle leefruimte hebben opgeslokt en is bovendien behoorlijk onderhoudsintensief", legt hij uit. Samen met de familie Stolz besloot hij daarom gedecentraliseerde ventilatie met raamventilatoren te gebruiken. Het VELUX zelfregulerend ventilatierooster - een ongecompliceerd alternatief - was de optimale oplossing.

Marcus Schröger

Urbansky Architekten

Gangen zijn ruimtes die vaak verwaarloosd worden in donkere flats, maar nu het daglicht hier door de lichtkoepels volop naar binnen stroomt, is de lange gang een extra kamer geworden.

Grondplan

De gang werd getransformeerd in meer leefruimte

De gang is groot en licht genoeg voor de verf- en knutseltafel van beide kinderen. Een populaire ontmoetingsplek is het oude, gezellige bed in de hal direct onder het grootste dakraam. Hier knuffelen we met de kinderen, spelen ze met elkaar en lezen wij hen verhalen voor. Dankzij de elektrische motor kan deze lichtkoepel gemakkelijk met de afstandsbediening worden geopend.

VELUX producten die in dit project werden gebruikt
Combi-oplossing "Quartett"
Productinformatie
Uitzettuimelvensters
Productinformatie
Lichtkoepels
Productinformatie

Beleef je kamer met dakramen

Vind het juiste productpakket per kamertype