{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Eigen ontworpen huis zonder verwarming - Joost Straat
Passief bouwen

Joost Straat is al jaren voor zijn werk bezig met het besparen van energie. En nu heeft zijn eigen droom gerealiseerd: een huis waar hij en zijn vrouw fijn kunnen wonen, maar ook energiepositief. Ze wekken met hun woning meer energie op dan dat ze zelf nodig hebben en dragen daarmee graag bij aan hun directe omgeving. Ze hebben vooral nagedacht over hoe ze kunnen zorgen dat ze met zo min mogelijk energie toch een goed binnenklimaat zouden krijgen.

Het hele verhaal vertellen zij je graag in hun blogs

13

VELUX producten

2 dagen

Installatieduur

€ 9K

KOSTEN VAN INSTALLATIE EN PRODUCTEN

Comfortabel tijdens elk seizoen

"Als het binnen te warm wordt kunnen we eenvoudig veel warmte lozen. Dit kan via de VELUX ramen die boven in de vide zitten. Deze ramen kunnen op basis van instellingen automatisch open en dicht. Zelfs in het geval van een klein buitje gaan de ramen automatisch dicht: daarvoor is een regensensor in het kozijn opgenomen."

Belangrijkste voordelen van VELUX dakramen

  1. Ventileren: "Het is een misverstand is dat je in een passief gebouwde woning niet kan ventileren. Juist het ventileren is een onmisbaar onderdeel van het concept."

  2. Optimaal inspelen op veranderende situaties: "Het is dus belangrijk om goed in te kunnen spelen op de veranderende situaties. Het nieuwste product VELUX ACTIVE with Netatmo is voor ons dé oplossing voor dit probleem. De ramen kunnen automatisch bediend worden. Op basis van de weersvoorspelling en de binnentemperatuur zullen de ramen automatisch opengaan. Tegelijkertijd zullen de regensensoren bij een passerende bui op tijd de ramen sluiten en dat alles op basis de zonne-energie die de ramen zelf opwekken."

  3. Goede isolerende ramen en veel zonwering: "Via de ramen ontsnapt in de winter de meeste warmte, in de zomer komt er ook veel warmte in huis. Om warmte verlies via de ramen en kozijnen te beperken gebruiken we drie-laags-glas en geïsoleerde kozijnen. De ramen op het oosten, zuiden en westen hebben we van zonwering voorzien zodat deze in de zomer (automatisch) gesloten kunnen worden."
Eigen ontworpen huis zonder verwarming - Joost Straat
Geweldige eerste ervaringen

"De VELUX dakramen zijn een aantal weken geleden geplaatst en werken écht goed. We zetten ze al regelmatig open om goed te ventileren. Ondanks dat er nog geen stroom in de woning is werken ze toch: de dakramen op zonne-energie zijn voorzien van eigen zonnepaneeltjes en ook een accu is in het kozijn verwerkt. Ook hebben de regensensoren op de dakramen zichzelf al bewezen."

"Plotseling gingen de ramen ineens dicht, we hadden niet eens door dat het regende. Hoe lekker is dat!"
- Joost Straat, huiseigenaar
Eigen ontworpen huis zonder verwarming - Joost Straat
Lekker thuis komen

"Hoewel het binnenklimaat zeker een bepalende factor is van prettig wonen, is de sfeer en de inrichting in de woning natuurlijk net zo belangrijk. Daarom hebben we tijdens de voorbereidingen van de bouw, een wooninspiratiedag van VELUX bezocht. Daar hielp één van de interieurstylisten ons met het samenstellen van het juiste kleurenpallet voor de inrichting van onze woning. Met onder andere dit advies onder de arm zijn we gekomen tot de inrichting waar wij ons thuis voelen."

VELUX producten die in dit project werden gebruikt
VELUX insectenhor
Insectenhor
Productinformatie
DOP
VELUX Buitenzonwering
Productinformatie
VELUX plisségordijn
Productinformatie
VELUX ACTIVE
VELUX ACTIVE with NETATMO
Productinformatie
VELUX INTEGRA® dakramen
Productinformatie

Beleef je kamer met dakramen

Vind het juiste productpakket per kamertype