{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Nieuwe lichte en functionele kamers

"Toen we de bovenverdieping overnamen, was dit een grote ruimte met een keuken en twee kleine extra kamers erboven. Er waren dus twee verdiepingen en het was allemaal erg donker", zegt Jonas Ibfelt. Om hun droom werkelijkheid te laten worden, nam het gezin contact op met een huisarchitect die de oude, donkere ruimtes moest helpen omzetten in lichte, functionele kamers. Dat was een goed idee, want hoewel de familie zo haar eigen gedachten en ideeën had, profiteerden ze zo tevens van een professionele kijk op het project. 

15

VELUX PRODUCTEN

€ 17K

PRIJS VAN INSTALLATIE EN PRODUCT

15 ongelooflijke dakramen maakten van de droom een geweldige realiteit

Daglicht speelde een belangrijke rol bij de renovatie, want gevelramen alleen zouden nooit de lichte bovenverdieping hebben opgeleverd waar de familie van droomde. Nu word je echter, vanaf het moment dat je de trap betreedt tussen de begane grond en de eerste verdieping, overstroomd door daglicht, mede dankzij de vier dakramen in de vorm van de Deense vlag. Naast het daglicht dat tussen de twee verdiepingen stroomt, hebben de ramen ook een praktische functie. "We hadden het probleem dat de loophoogte op de trap behoorlijk krap was. De oplossing om daar een groot raam te plaatsen in de vorm van de Deense vlag, leverde allereerst veel licht op, wat natuurlijk fantastisch is, maar ook een loophoogte op de trap waardoor het allemaal bruikbaar werd", aldus Jonas Ibfelt.

Belangrijkste voordelen van VELUX dakramen

  1. De vereiste hoeveelheid daglicht: Daglicht speelde een belangrijke rol bij de renovatie, want gevelramen alleen zouden nooit de lichte bovenverdieping hebben opgeleverd waar de familie van droomde.

  2. Functioneel voordeel: Naast het daglicht dat tussen de twee verdiepingen stroomt, hebben de ramen ook een praktische functie. "We hadden het probleem dat de loophoogte op de trap behoorlijk krap was. De oplossing om daar een groot raam te plaatsen in de vorm van de Deense vlag, leverde allereerst veel licht op, wat natuurlijk fantastisch is, maar ook een loophoogte op de trap waardoor het allemaal bruikbaar werd", aldus Jonas Ibfelt.

  3. Nadruk op gezelligheid voor het gezin: Een functionele overloop, waar ontspannen kan worden op een ligbed met uitzicht op de lucht en de bomen in de tuin, plus een kleine loft die de kinderen extra ruimte geeft.

"Het huis in Søborg is nu precies zo licht en modern als de familie Ibfelt zich had voorgesteld."
- Jonas Ibfelt, huiseigenaar
De architect zag oplossingen die wij zelf niet konden zien

Om hun droom werkelijkheid te laten worden, nam het gezin een huisarchitect in de armen die de oude, donkere ruimtes moest helpen omzetten in lichte, functionele kamers. Dat was een goed idee, want hoewel de familie zo haar eigen gedachten en ideeën had, profiteerden ze zo tevens van een professionele kijk op het project. "Ik zou zeker aanraden om hulp van buitenaf in te roepen, om alle mogelijkheden van een project als het onze te zien", zegt hij.

VELUX producten die in dit project werden gebruikt
VELUX handbediend tuimelvenster
Productinformatie
VELUX INTEGRA® elektrisch bediend dakraam
Productinformatie
VELUX handbediend verduisterend rolgordijn
Productinformatie
VELUX elektrisch bediend verduisterend rolgordijn
Productinformatie

Beleef je kamer met dakramen

Vind het juiste productpakket per kamertype