{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Stedelijke inbreiding

Het vinden van een flat of een nieuwbouwproject met een aanpasbaar grondplan in Berlijn is vrijwel onmogelijk. Laten we een ongebruikte zolder kopen en uitbreiden, dacht de familie Schneider. In slechts acht maanden tijd maakten ze hun droom om hun eigen appartement te ontwerpen, werkelijkheid. Hiermee sloeg de familie een weg in die steeds populairder wordt: Stedelijke inbreiding.

11

VELUX producten

8 mnd.

DUUR VAN RENOVATIE

Verbouwing in stijl

Het dakoppervlak aan de straatkant kon niet drastisch worden veranderd; daarom moesten de terrassen en dakkapellen van de twee appartementen worden gebouwd aan de noordkant van het gebouw, die uitkijkt op de binnenplaats. De Schneiders maakten echter van de nood een deugd en besloten in plaats daarvan verschillende VELUX dakramen te combineren voor de kamers aan de zuidkant. Daarbij voldeden ze niet alleen aan alle voorschriften, maar vormen ze tevens de basis voor een energieconcept dat door de Schneiders zelf was ontworpen voor hun aantrekkelijke maisonnette. 

Belangrijkste voordelen van VELUX dakramen

  1. Verwarmingsondersteuning: "We kunnen de verwarming in het najaar meestal nog uitlaten, terwijl kennissen de verwarming dan al enkele weken aan hebben", vertelt Marko Schneider over het effectieve gebruik van zonne-energie.

  2. Eenvoudige ventilatie: Bovendien zorgt het feit dat de VELUX ramen zijn uitgerust met een zelfregulerend ventilatierooster, voor zoveel luchtuitwisseling conform DIN 1946-6 dat er geen extra gecontroleerde ventilatie nodig is. "Hiermee kunnen we veel energie besparen die anders nodig zou zijn geweest", aldus de huiseigenaar.

  3.  Meer daglicht: De kinderen van Sherina en Marko zijn dolblij met de grote ramen in hun kamers. "De kleine ligt vaak op het kleed onder haar raam te spelen of naar de lucht te kijken, in een poging haar nieuwste favoriete dieren in de wolkenformaties te ontdekken", vertelt haar moeder.

"We kunnen de verwarming in het najaar meestal nog uitlaten, terwijl kennissen de verwarming dan al enkele weken aan hebben."
- Marko Schneider, huiseigenaar

Grondplan

Gezinsleven onder het dak

"We voelen ons hier erg thuis, zowel in het appartement als in de buurt", zegt Sherina Schneider. De heldere woonkamer is de favoriete plek van de familie geworden. "In de zomer kunnen we de lichten tot laat in de avond uit laten omdat de dakramen de kamer met zoveel daglicht vullen." 

VELUX producten die in dit project werden gebruikt
Uitzettuimelvensters
Productinformatie
VELUX INTEGRA
Productinformatie

Beleef je kamer met dakramen

Vind het juiste productpakket per kamertype