{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Planning: Baukooperative GmbH/foto's: Patricia Weisskirchner
VELUX lichtkoepel met gebogen glas
Gewoon niet genoeg ruimte

"Ons huis werd in de jaren zestig gebouwd voor meerdere generaties. We hebben de verwarming in 2008 vervangen. Toen we het gelukkige nieuws ontvingen dat we er een kindje bij zouden krijgen, werd al snel duidelijk dat de ruimte waarmee we moesten werken te klein zou worden", zegt Bernhard Kram, huiseigenaar. De aanstaande vader ging vervolgens zelf een aanbouw plannen. Na de bijna twee maanden durende planningsfase werd een 60 m2 grote aanbouw geplaatst, die na een bouwperiode van drie maanden het centrum van het gezinsleven is geworden.

2
VELUX producten

3 mnd.

DUUR VAN RENOVATIE

Optimale plaatsing van de lichtkoepels

Vanaf het begin was het lichtbeheer onderdeel van het ontwerpproces voor de architecten van Baukooperative. Het idee was om met het natuurlijke licht het hout in de woonkamer te accentueren, voor een warm en uitnodigend gevoel. "Om ons alles te helpen plannen, gebruikten we VELUX Daylight Visualizers. Met behulp van de VELUX visualisaties konden we tijdens het planningsproces verschillen in de positionering van daglichtbronnen identificeren, om er zeker van te zijn dat alles perfect was gepositioneerd. "De familie koos uiteindelijk voor een lichtkoepel in een verre hoek van de aanbouw en in de keuken.

Belangrijkste voordelen van VELUX dakramen

  1. Meer daglicht tot in de laatste hoek: "Dankzij de grote ramen en zorgvuldig geplaatste lichtkoepels hebben we een kamer kunnen creëren met natuurlijk licht tot in de verste uithoeken van de kamer. "Er stroomt altijd helder licht naar binnen, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. We hebben dus maar heel weinig kunstlicht nodig", legt de heer Kram uit.

  2. Privacy: "Het idee voor het toevoegen van lichtkoepels kwam tijdens het plannen. Toen werd namelijk duidelijk dat het meer interne gedeelte van de aanbouw te donker zou zijn." Volgens de heer Kram "was het verlichten van de ruimte van bovenaf door een lichtkoepel echt de perfecte oplossing." 

  3. Natuurlijke ventilatie: De familie besloot verder om een tweede lichtkoepel boven de keuken te plaatsen, waardoor het ook gemakkelijker wordt om de keuken te ventileren wanneer ze koken.
Planning: Baukooperative GmbH/foto's: Patricia Weisskirchner
VELUX lichtkoepel met gebogen glas
Badend in gouden licht

Bernhard Kram licht helemaal op als hij spreekt over het 'gouden licht' dat 's avonds, wanneer de zon laag in het westen staat, door de lichtkoepels naar binnen valt en de hele kamer in warm, zacht licht baadt.

"De hele sfeer heeft echt iets speciaals."
- Bernhard Kram, huiseigenaar
Planning: Baukooperative GmbH/foto's: Patricia Weisskirchner
VELUX lichtkoepel met gebogen glas
Nieuwe levenskwaliteit

En het is niet alleen het daglicht. Bernhard Kram kan geen genoeg krijgen van het uitzicht op de tuin: "We zitten aan de eettafel en kijken naar de oude pruimenboom of de vogels en eekhoorns. Die levenskwaliteit is gewoon onbetaalbaar. We zijn blij met de aanbouw en voelen ons echt thuis in het huis."

VELUX producten die in dit project werden gebruikt
VELUX lichtkoepel met gebogen glas
Productinformatie

Beleef je kamer met dakramen

Vind het juiste productpakket per kamertype