Beheer uw huis met Planning & Automatisering

Onderzoeken over de lucht die we inademen

Bij de VELUX Groep werken we elke dag aan een beter binnenklimaat en meer daglicht. We weten dat het inademen van slechte binnenlucht negatieve gevolgen voor de gezondheid kan hebben. Omdat we het grootste deel van onze tijd binnenshuis doorbrengen, bestaat 55% van onze totale inname (van voedsel, water en lucht) gedurende ons hele leven, uit de binnenlucht van ons huis. Het spreekt daarom voor zich dat we lucht inademen die afkomstig is van een binnenomgeving (Sundell, 2004b).

Om dit in perspectief te plaatsen: we consumeren 15 kg lucht per dag, terwijl de meeste mensen 2 kg water en voedsel per dag consumeren (Nilsson, 2008). Dat is heel veel lucht en daarom moeten we ervoor zorgen dat deze lucht elke dag zo gezond mogelijk is. Aangezien velen van ons momenteel vanuit huis werken, moeten we ervoor zorgen dat ons binnenklimaat een gezonde omgeving vormt, voor onszelf en voor de mensen met wie we leven.

 

VELUX ACTIVE with NETATMO handhaaft een gezond binnenklimaat

Met VELUX ACTIVE with NETATMO kunt u dag en nacht voor een goed binnenklimaat zorgen. Met uw sensoren kunt u uw VELUX producten laten bedienen door uw VELUX ACTIVE with NETATMO wanneer het niveau van CO2, temperatuur en luchtvochtigheid te hoog of te laag wordt. Dit noemen we Automatisering van binnenklimaat.

In mei 2021 hebben we de functie Planning & Automatisering geïntroduceerd in uw VELUX ACTIVE with NETATMO app. Met deze functie kunt u dagelijkse planningen maken die bij uw routines passen.

Geplande controle en Automatisering van binnenklimaat

Met de planningsfunctie kunt u voor elk van uw kamers een planning op maat maken. Voor elke kamer kunt u automatiseringen aanmaken, bewerken, inschakelen, uitschakelen en verwijderen. Hierdoor kunt u de werking van uw VELUX producten aanpassen aan uw huis en uw persoonlijke planning.

Het verschil tussen Geplande controle en Automatisering van binnenklimaat is dat bij de Geplande controle u zelf de vereisten instelt. Bij de Automatisering van binnenklimaat bedienen uw VELUX ACTIVE sensoren uw producten wanneer dat nodig is om een gezond binnenklimaat te behouden. Uw Geplande controle zal echter altijd de prioriteit krijgen over de Automatisering van binnenklimaat en handmatige bediening zal prioriteit krijgen over uw Geplande controle. Op deze manier behoudt u altijd de volledige controle over uw producten.