Jouw Planning & Automatiserings functie

Bekijk, d.m.v. videos, artikelen en FAQ’s, wat de Planning & Autmatiserings functie in jouw woning kan betekenen.

VELUX App Control installation

How to access and create room automation

How to access and create Scheduled Control

How to access and edit room parameters

Inplannen; veelgestelde vragen

In mei 2021 hebben we ACTIVE Control vervangen door Schedule & Automations - dat zijn uw Scheduled Control en Indoor Climate Automations. Met Geplande controle kunt u uw eigen schema's instellen voor uw VELUX INTEGRA®-ramen en accessoires om aan uw behoeften te voldoen. Met de Automatisering van binnenklimaat werken uw producten op basis van uw binnenklimaatsensoren als u VELUX ACTIVE with NETATMO heeft. Als u VELUX App Control heeft, is de functie Automatisering van binnenklimaat uitgeschakeld omdat sensoren geen deel uitmaken van deze oplossing.

Opmerking: als gebruiker van VELUX App Control kunt u altijd upgraden naar VELUX ACTIVE door binnenklimaatsensoren aan uw oplossing toe te voegen.
We hebben ACTIVE bediening verwijderd uit de VELUX ACTIVE with NETATMO-app. Uw VELUX INTEGRA®-ramen en accessoires werken nog steeds zoals ze deden voor de update als u geen nieuwe schema's in uw app hebt gemaakt. Bekijk onze Planning & Automatisering-video's om de nieuwe functie beter te begrijpen.
U kunt Automatisering van binnenklimaat niet gebruiken met uw VELUX App Control, aangezien deze functie werkt op basis van binnenklimaatsensoren. Met binnenklimaatsensoren passen uw VELUX INTEGRA®-producten zich automatisch aan op basis van temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-niveaus van uw huis en de instellingen die u hiervoor heeft gemaakt. Uw persoonlijk ingestelde schema's voor uw producten hebben altijd voorrang op de Automatisering van binnenklimaat.

Opmerking: als gebruiker van VELUX App Control kunt u altijd upgraden naar VELUX ACTIVE with NETATMO door binnenklimaatsensoren aan uw oplossing toe te voegen; op deze manier kunt u over Automatisering van binnenklimaat beschikken.

YU heeft altijd de controle over uw producten. Daarom werken vanwege de vertragingsinstelling uw eerste prioriteitsregelaars en Geplande controle altijd zoals gewenst, ongeacht wat de sensorgebaseerde Automatisering van binnenklimaat zegt. Lees meer over hoe de vertragingsinstelling werkt in de onderstaande tabel.

Uw regelmethode

Tijdsperspectief

Bescherming tegen weersinvloeden

Regeling met eerste prioriteit

• De schuifregelaar in de app gebruiken
  • Een afstandsbediening gebruiken
  • Apple Homekit
  • Siri-spraakbesturing
  • Hey Google-spraakbesturing
  • Automatisch sluiten vanuit kamerzicht

Onmiddellijk uitvoeren

Als het regent, open dan de ramen alleen in ventilatiestand

Geplande controle

Onmiddellijk uitvoeren

Bij regen, te veel wind, te koud, te warm, geen ramen openen

Automatisering van binnenklimaat
(inclusief regelmatig luchten)

Uitvoeren wanneer de vertragingstijd na activering van Besturing met eerste prioriteit of Geplande besturing is verstreken.

Bij regen, te veel wind, te koud, te warm, geen ramen openen

Beheer uw huis met Planning & Automatisering

In mei 2021 hebben we de functie Planning & Automatisering geïntroduceerd in uw VELUX ACTIVE with NETATMO app.
Met deze functie kunt u dagelijkse planningen maken die bij uw routines passen.

Als u uw kamer om de 15 minuten wilt luchten, zoals aanbevolen om zwevende bacteriën tijdens de huidige pandemie te vermijden, is dit nu mogelijk.

VELUX App Control versus VELUX ACTIVE with NETATMO

Er is een nieuwe speler op de markt gekomen en als eigenaar van een VELUX INTEGRA® product kunt u nu kiezen uit twee Smart Home oplossingen voor uw VELUX INTEGRA® producten.

In mei 2021 werd de nieuwe VELUX App Control (KIG 300 EU) gelanceerd. Dit is een oplossing voor Smart Home gebruikers die de grote voordelen van VELUX ACTIVE with NETATMO willen, maar nog niet helemaal klaar zijn voor automatisering van het binnenklimaat. In dit artikel zullen we het verschil tussen de twee producten verduidelijken.