Woonkamer

De woonkamer is een gezinsvriendelijke multifunctionele ruimte, een middelpunt voor filmmarathons, spelletjesavonden en zinvolle gesprekken. Breng de kamer tot leven met daglicht en frisse lucht van boven om een comfortabele ruimte te creëren waar je je naar hartenlust kunt ontspannen. Dakramen laten helder, expressief daglicht binnen om jouw woonkamer te verlichten, waardoor de ruimte bruist van kleur en leven.

Download de productcatalogus

De kamer waarin we leven

Daglicht verandert voortdurend. Het daglicht dat je kamer binnenvalt, verandert gedurende de dag van positie. Door het daglicht via het dak binnen te laten, kun je elke minuut licht die de dag biedt maximaal benutten!

Scroll naar beneden en ontdek hoe je het maximum uit jouw woonkamer kunt halen.
We brengen het grootste deel van ons leven binnenshuis door, en veel van die tijd zitten we in de centrale kamer van ons huis: de woonkamer. Met VELUX dakramen blijf je verbonden met de buitenlucht en breng je daglicht en frisse lucht in je woonkamer.
01Nodig het daglicht uit
Family playing with kids in the living room
01

Daglicht helpt om de pracht in elke kamer naar voren te brengen door het decor te verlichten en de kleuren te laten opvallen. Ervaar het ware uiterlijk & gevoel van je woonkamer met VELUX dakramen.

Volgende
02Beheers het daglicht
Living room in the attic with wooden furniture an light coming through the roof window
03Verlaag je energierekening
Woman in a blue blouse looking outside through the VELUX Cabrio roof window
04Ontwerp met daglicht
Living room with colourful sofa and 3in1 roof window

Je woonkamer transformeren

VoorNa
Living room area before renovation
Bright living room space after renovation
A bright living room with 3in1 roof window from VELUX

3in1 dakraam

Breng meer daglicht in je woonkamer met het VELUX 3in1 dakraam. Het unieke ontwerp van het 3in1 dakraam laat daglicht in jouw woning binnenstromen en opent panoramische uitzichten.

Woman standing in the bedroom and looking away from the dormer roof windows.

Dakkapel

Een VELUX Dakkapel is een innovatief alternatief voor een traditionele dakkapel. Hij transformeert ruimtes door meer bruikbare ruimte toe te voegen en aanzienlijk meer daglicht binnen te laten.

Two VELUX roof windows with slopping extensions and translucent pleated blinds installed

Lichtdoorlatende plisségordijnen

Het lichtdoorlatende plisségordijn biedt flexibele verlichting, laat jouw kamer baden in zacht, aangenaam daglicht en beschermt tegelijkertijd je privacy. Ontworpen voor een perfecte pasvorm en gemakkelijke montage.

Interior image of a partially opened VELUX roof window and anti-heat blind.

Buitenzonwering

Buitenzonweringen verminderen oververhitting en zorgen voor een koele, comfortabele temperatuur in jouw kamer zonder het zicht naar buiten te beïnvloeden terwijl ze toch daglicht binnenlaten.

“Je hoeft geen grote uitgaven te doen, maar alleen toevoegen wat nodig is om comfort te creëren en het beoogde effect te bereiken. Hiervoor is daglicht essentieel, het biedt mogelijkheden om materiaaltexturen tot leven te brengen en gevoel aan een ruimte te geven.”

Gerelateerde verhalen

Welk project staat er op jouw planning?

Living room with 3in1 roof window solution

Je woonkamer renoveren?

Wie wil er nu niet een mooier en opgewaardeerd huis? Maar hoe begin je daaraan? Hoeveel kost het? Met wie kun je samenwerken? Wat zijn de voordelen? Veel vragen dwalen door ons hoofd als het gaat om woningrenovatie. En toevallig hebben we alle antwoorden voor je in petto.

Sunny home office area

Jouw thuiskantoor upgraden?

Raamdecoratie, buitenzonweringen, VELUX ACTIVE & meer. Terwijl we genieten van de zon, moeten we soms bepalen hoe daglicht en warmte onze woningen binnenkomen. Met dakramen kun je de hoeveelheid daglicht en frisse lucht die jouw woning binnenkomt beter regelen. Toch kun je ook raamdecoratie en VELUX ACTIVE gebruiken om volledig te bepalen waar en wanneer daglicht nodig is.

Living room with roof windows with blinds

Een dakraam in jouw woonkamer vervangen?

Jouw VELUX dakramen vervangen is makkelijker dan je denkt. De voorbije 10-20 jaar hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt of zelfs een volledige evolutie meegemaakt in het ontwerp en de technologie van onze dakramen. Laat ons je op weg helpen om je doel te bereiken en jouw verouderde of beschadigde oude dakraam te vervangen door een esthetisch aantrekkelijke, energiezuinige en duurzamere oplossing.

Home office space with two roof windows

Een zolder verbouwen?

Hoe meer ruimte je in je woning hebt, hoe meer het waard is. Zo eenvoudig is dat. Daarom kan het creëren van bruikbare ruimte op jouw zolder, of dat nu is voor opslag of dagelijks gebruik, echt een verschil maken voor de waarde van je woning. Gooi dakramen (niet letterlijk) in de mix en je hebt een winnende formule!

A new built house facade

Nieuwbouw?

Stel je jouw perfecte woning eens voor; een woning die precies is gebouwd zoals je wilt, van verlichting tot deuren, muren, kranen, vloeren en dakramen. Bij een nieuwbouwproject heb je de volledige controle over elk aspect van je woning. Je kunt frisse lucht en daglicht integreren en een gezond binnenklimaat creëren in jouw moderne ruimte waar je gezin zich goed voelt.

Kitchen with VELUX roof windows

Uitbouwen?

Het uitbouwen van jouw woning is een spannende tijd en één die een woning vaak verandert in een droom van een woning. Er zijn veel overwegingen bij het starten van een uitbouwproject. Laat ons je helpen enkele basisprincipes te verkennen voor het plannen van jouw project en ervoor te zorgen dat je het meeste waar voor jouw geld krijgt. Maak een plan, stel een budget en tijdlijn op, stel jouw team van de juiste professionals samen, raadpleeg de experts in de branche en bouw de ruimte van jouw dromen!

A street view from the top

Jouw dak renoveren?

Het is van vitaal belang voor de algehele gezondheid van jouw woning om ervoor te zorgen dat je dak in goede staat verkeert. Je moet ervoor zorgen dat het niet alleen functioneel is, maar ook dat het er geweldig uitziet! Wat zijn de tekenen dat jouw dak een opknapbeurt of renovatie nodig heeft? En zo ja, hoe kun je meer voordeel halen uit een totale dakrenovatie en overwegen om meer daglicht in je woning te brengen?

Woman with long hair waving hand at a camera
A view of wild herbs and the water feature in the back plan

WE STAAN VOOR JE KLAAR

Werk samen met de juiste professionals

Je keuken renoveren? Je zolder verbouwen? Of een nieuw huis bouwen? Wat je project ook is, wij kunnen je op weg helpen.

Artikelen

A lining room area with corner sofa and two roof windows above it.

Creëer de perfecte woonkamer

De woonkamer is het fundament van je woning. Dit is de plaats waar echt wordt geleefd. Het is de plek waar je gezellig met je partner een film kijkt. Ook is het de plek waar je een goed boek leest of spelletjes met je kinderen speelt. Hoe mooier de woonkamer en inrichting eruitzien, hoe meer plezier je in de woonkamer beleeft. Maar waar moet je bij het creëren van de perfecte woonkamer en inrichting dan precies rekening mee houden? Hoe zorg je ervoor dat de woonkamer een aangename plaats is voor de bewoners en voor bezoekers? Daar lees je in dit artikel meer over.

Het artikel lezen