Slaapkamer

Daglicht en frisse lucht zijn krachtige en stimulerende middelen. Door ervoor te zorgen dat jouw slaapkamer genoeg van beide heeft, verbeter je je slaapkwaliteit en ben je de volgende dag beter in vorm.

Download de productcatalogus

Welterusten

Veel mensen denken dat hoe minder daglicht we in onze slaapkamer hebben, hoe beter we slapen. Maar het is net omgekeerd! Daglicht helpt het dag- en nachtritme (onze slaapcyclus) in evenwicht te brengen, zodat we 's nachts beter uitrusten en overdag productiever zijn.

Scroll naar beneden en ontdek meer over genieten van een heerlijke nachtrust.
Nodig daglicht en frisse lucht uit in jouw slaapkamer en verbeter je slaapcyclus en algehele gezondheid. Het opkomen en ondergaan van de zon bepaalt de natuurlijke slaap-waakcyclus, ook wel ons dag- en nachtritme genoemd, dat onze slaappatronen, eetlust en hersenactiviteit beïnvloedt. Je kunt jouw dag- en nachtritme verbeteren door daglicht in je slaapkamer te brengen met VELUX dakramen en lichtkoepels.
01Nodig het ochtendlicht uit
Roof windows with blinds in the bedroom space
01

Begin je dag door daglicht en frisse lucht in jouw slaapkamer binnen te laten. Je kunt je ochtendroutine automatiseren met onze intelligente bedieningssystemen en jouw dakramen, buitenzonweringen en raamdecoratie op afstand bedienen.

Volgende
02Dag en nacht controle
Bedroom in the attic with a woman lying on the bed and reading
03Creëer een gevoel van ruimte
Mother and daughter in the bedroom
04Laat de buitenwereld binnen
A sunny bedroom with a bed in front of roof windows

Je slaapkamer transformeren

VoorNa
Bedroom with a 3in1 roof windows
Bedroom with dimming blinds on a roof window from VELUX

Ontdek onze producten

3in1 dakraam

Breng meer daglicht in je slaapkamer met het VELUX 3in1 dakraam. Het unieke ontwerp van het 3in1 dakraam laat daglicht in jouw woning binnenstromen en opent panoramische uitzichten.

Woman standing in the bedroom and looking away from the dormer roof windows.

Dakkapel

Een VELUX Dakkapel is een innovatief alternatief voor een traditionele dakkapel. Hij transformeert ruimtes door meer bruikbare ruimte toe te voegen en aanzienlijk meer daglicht binnen te laten.

Image of almost completely drawn VELUX blackout blinds which effectively keep out the light.

Verduisterende rolgordijn

Het verduisterende rolgordijn is ideaal voor slaapkamers omdat het al het daglicht tegenhoudt. Het is ontworpen voor een perfecte pasvorm en eenvoudige montage. Verkrijgbaar in een breed assortiment aan kleuren.

Bedroom image of 2 windows with VELUX anti-heat blinds installed

Buitenzonweringen

Buitenzonweringen verminderen oververhitting en zorgen voor een koele, comfortabele temperatuur in jouw slaapkamer zonder het zicht naar buiten te beïnvloeden terwijl ze overdag toch daglicht binnenlaat.

“Je merkt echt hoe het daglicht verschuift van heel helder in de ochtend naar heel warm en rood in de avond. Deze kleine lichtelementen maken van de slaapkamer een heel speciale plek voor ons.”

Gerelateerde verhalen

Welk project staat er op jouw planning?

Bedroom with a 3in1 roof windows"

Jouw slaapkamer renoveren?

Wie wil er nu niet een mooier en opgewaardeerd huis? Maar hoe begin je daaraan? Hoeveel kost het? Met wie kun je samenwerken? Wat zijn de voordelen? Veel vragen dwalen door ons hoofd als het gaat om woningrenovatie. En toevallig hebben we alle antwoorden voor je in petto.

A sunny bedroom with a bed in front of roof windows

Een dakraam in jouw slaapkamer vervangen?

Jouw VELUX dakramen vervangen is makkelijker dan je denkt. De voorbije 10-20 jaar hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt of zelfs een volledige evolutie meegemaakt in het ontwerp en de technologie van onze dakramen. Laat ons je op weg helpen om je doel te bereiken en jouw verouderde of beschadigde oude dakraam te vervangen door een esthetisch aantrekkelijke, energiezuinige en duurzamere oplossing.

Bedroom in the attic with a woman lying on the bed and reading

Een zolder ombouwen tot slaapkamer?

Hoe meer ruimte je in je woning hebt, hoe meer het waard is. Zo eenvoudig is dat. Daarom kan het creëren van bruikbare ruimte op jouw zolder, of dat nu is voor opslag of dagelijks gebruik, echt een verschil maken voor de waarde van je woning. Gooi dakramen (niet letterlijk) in de mix en je hebt een winnende formule!

Sunny home office area

Jouw thuiskantoor upgraden?

Raamdecoratie, buitenzonweringen, VELUX ACTIVE & meer. Terwijl we genieten van de zon, moeten we soms bepalen hoe daglicht en warmte onze woningen binnenkomen. Met dakramen kun je de hoeveelheid daglicht en frisse lucht die jouw woning binnenkomt beter regelen. Toch kun je ook raamdecoratie en VELUX ACTIVE gebruiken om volledig te bepalen waar en wanneer daglicht nodig is.

A new built house facade

Nieuwbouw?

Stel je jouw perfecte woning eens voor; een woning die precies is gebouwd zoals je wilt, van verlichting tot deuren, muren, kranen, vloeren en dakramen. Bij een nieuwbouwproject heb je de volledige controle over elk aspect van je woning. Je kunt frisse lucht en daglicht integreren en een gezond binnenklimaat creëren in jouw moderne ruimte waar je gezin zich goed voelt.

Kitchen with VELUX roof windows

Uitbouwen?

Het uitbouwen van jouw woning is een spannende tijd en één die een woning vaak verandert in een droom van een woning. Er zijn veel overwegingen bij het starten van een uitbouwproject. Laat ons je helpen enkele basisprincipes te verkennen voor het plannen van jouw project en ervoor te zorgen dat je het meeste waar voor jouw geld krijgt. Maak een plan, stel een budget en tijdlijn op, stel jouw team van de juiste professionals samen, raadpleeg de experts in de branche en bouw de ruimte van jouw dromen!

A street view from the top

Jouw dak renoveren?

Het is van vitaal belang voor de algehele gezondheid van jouw woning om ervoor te zorgen dat je dak in goede staat verkeert. Je moet ervoor zorgen dat het niet alleen functioneel is, maar ook dat het er geweldig uitziet! Wat zijn de tekenen dat jouw dak een opknapbeurt of renovatie nodig heeft? En zo ja, hoe kun je meer voordeel halen uit een totale dakrenovatie en overwegen om meer daglicht in je woning te brengen?

Woman with long hair waving hand at a camera
A view of wild herbs and the water feature in the back plan

WE STAAN VOOR JE KLAAR

Werk samen met de juiste professionals

Je keuken renoveren? Je zolder verbouwen? Of een nieuw huis bouwen? Wat je project ook is, wij kunnen je op weg helpen.

Artikelen

A part of bedroom with bed and roof windows covered with blinds and shutters

Hoe kun je je slaapkamer renoveren zodat je beter slaapt?

Slaap is een belangrijk onderdeel van ons leven. Zonder slaap kunnen we niet functioneren. Volwassenen hebben minimaal 7 tot 9 uur slaap per nacht nodig. Dit betekent dat we ongeveer een derde van onze tijd op aarde slapend door zouden moeten brengen. De slaapkamer is met andere woorden een belangrijke plek in een woning. Die moet dan ook wel zo ingericht zijn dat je er optimaal gebruik van kunt maken. Lig jij ‘s nachts wel eens wakker en lukt het je niet om in slaap te komen? Dan ben je niet de enige. Veel mensen kampen met slaapproblemen en gebruiken slaap hulpmiddelen als valeriaan of kamillethee. Anderen zoeken het in slaapmeditatie: een natuurlijk manier om jezelf in slaap te sussen en je diepe slaap te verbeteren. Zo zijn er allerlei beter slaap tips in omloop. Wij willen een belangrijke tip letterlijk uitlichten: de rustgevende werking van daglicht in je slaapkamer.

Het artikel lezen