Gang

Houd gangen en traphallen niet langer gehuld in de schaduw. Daglicht laat gangmuren stralen en laat zelfs krappe traphallen en doorgangen groter en lichter lijken. Door een dakraam boven een trap te plaatsen, creëer je gemakkelijk een schoorsteeneffect en vul je je woning met frisse lucht.

Download de productcatalogus

Daglicht in de kleinste ruimtes

Ruimtes zoals hallen of gangen kunnen donker en weinig uitnodigend aanvoelen, omdat ze beperkte toegang hebben tot daglicht. Met dakramen kun je voldoende daglicht toevoegen om van een klein hoekje van jouw woning iets bijzonders te maken.

Scroll naar beneden en lees hoe je het maximale uit de kleinste ruimtes haalt.
Elke kamer verdient het om te worden gevuld met helder daglicht! Er zijn ruimtes in elke woning die net iets moeilijker te verlichten zijn dan andere, vooral met daglicht. Dit is eenvoudig te verhelpen door dakramen op te nemen in jouw plannen voor je keuken, woonkamer of slaapkamers. Maar andere ruimtes, zoals de traphal, wasruimte of gang, zijn te klein en afgesloten om daglicht binnen te laten. Of toch niet?
01Nodig het daglicht uit
Living room and corridor area painted white and with roof window
01

Daglicht begroet iedereen die jouw woning binnenkomt en kan je humeur helpen verbeteren. Daglicht brengt de kleuren op je muren en meubels naar voren en brengt leven in jouw donkere gang en traphal.

Volgende
02Creëer een gevoel van ruimte
Long, but bright corridor with a roof window"
03Verlaag je energierekening
White painted corridor with a flat roof window
04Ontwerp met daglicht
Bright white painter corridor with colourful painting on the wall and roof window

Je gang transformeren

VoorNa
Staircase with one roof window
Staircase with white walls and photography's and a roof window that gives a lot of sunlight
VELUX standard single electric window with pleated blind

Enkel dakraam

Het enkele dakraam is perfect om daglicht en frisse lucht in traphallen te brengen.

VELUX App Control

Met VELUX App Control is comfort altijd binnen handbereik. Tik gewoon op jouw smartphone om een beetje frisse lucht binnen te laten of sluit de raamdecoratie om schaduw te krijgen.

Two VELUX roof windows with slopping extensions and translucent pleated blinds installed

Lichtdoorlatende plisségordijnen

Het lichtdoorlatende plisségordijn biedt flexibele verlichting, laat jouw kamer baden in zacht, aangenaam daglicht en beschermt tegelijkertijd je privacy. Ontworpen voor een perfecte pasvorm en gemakkelijke montage.

Interior image of a partially opened VELUX roof window and anti-heat blind.

Buitenzonwering

Buitenzonweringen verminderen oververhitting en zorgen voor een koele, comfortabele temperatuur in jouw kamer zonder het zicht naar buiten te beïnvloeden terwijl ze toch daglicht binnenlaten.

“Sinds we de gang hebben uitgerust met daglichtspots lijkt hij bijna op een museum. Ik kan er een paar mooie kunstwerken ophangen om een galerie-look te creëren”

Gerelateerde verhalen

Welk project staat er op jouw planning?

Bedroom with big bed and VELUX roof windows

Renoveren?

Wie wil er nu niet een mooier en opgewaardeerd huis? Maar hoe begin je daaraan? Hoeveel kost het? Met wie kun je samenwerken? Wat zijn de voordelen? Veel vragen dwalen door ons hoofd als het gaat om woningrenovatie. En toevallig hebben we alle antwoorden voor je in petto.

Sunny home office area

Jouw thuiskantoor upgraden?

Raamdecoratie, buitenzonweringen, VELUX ACTIVE & meer. Terwijl we genieten van de zon, moeten we soms bepalen hoe daglicht en warmte onze woningen binnenkomen. Met dakramen kun je de hoeveelheid daglicht en frisse lucht die jouw woning binnenkomt beter regelen. Toch kun je ook raamdecoratie en VELUX ACTIVE gebruiken om volledig te bepalen waar en wanneer daglicht nodig is.

Long, but bright corridor with a roof window

Een dakraam in jouw gang vervangen?

Jouw VELUX dakramen vervangen is makkelijker dan je denkt. De voorbije 10-20 jaar hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt of zelfs een volledige evolutie meegemaakt in het ontwerp en de technologie van onze dakramen. Laat ons je op weg helpen om je doel te bereiken en jouw verouderde of beschadigde oude dakraam te vervangen door een esthetisch aantrekkelijke, energiezuinige en duurzamere oplossing.

Home office space with two roof windows

Een zolder verbouwen?

Hoe meer ruimte je in je woning hebt, hoe meer het waard is. Zo eenvoudig is dat. Daarom kan het creëren van bruikbare ruimte op jouw zolder, of dat nu is voor opslag of dagelijks gebruik, echt een verschil maken voor de waarde van je woning. Gooi dakramen (niet letterlijk) in de mix en je hebt een winnende formule!

A new built house facade

Nieuwbouw?

Stel je jouw perfecte woning eens voor; een woning die precies is gebouwd zoals je wilt, van verlichting tot deuren, muren, kranen, vloeren en dakramen. Bij een nieuwbouwproject heb je de volledige controle over elk aspect van je woning. Je kunt frisse lucht en daglicht integreren en een gezond binnenklimaat creëren in jouw moderne ruimte waar je gezin zich goed voelt.

Kitchen with VELUX roof windows

Uitbouwen?

Het uitbouwen van jouw woning is een spannende tijd en één die een woning vaak verandert in een droom van een woning. Er zijn veel overwegingen bij het starten van een uitbouwproject. Laat ons je helpen enkele basisprincipes te verkennen voor het plannen van jouw project en ervoor te zorgen dat je het meeste waar voor jouw geld krijgt. Maak een plan, stel een budget en tijdlijn op, stel jouw team van de juiste professionals samen, raadpleeg de experts in de branche en bouw de ruimte van jouw dromen!

A street view from the top

Jouw dak renoveren?

Het is van vitaal belang voor de algehele gezondheid van jouw woning om ervoor te zorgen dat je dak in goede staat verkeert. Je moet ervoor zorgen dat het niet alleen functioneel is, maar ook dat het er geweldig uitziet! Wat zijn de tekenen dat jouw dak een opknapbeurt of renovatie nodig heeft? En zo ja, hoe kun je meer voordeel halen uit een totale dakrenovatie en overwegen om meer daglicht in je woning te brengen?

Woman with long hair waving hand at a camera
A view of wild herbs and the water feature in the back plan

WE STAAN VOOR JE KLAAR

Werk samen met de juiste professionals

Je keuken renoveren? Je zolder verbouwen? Of een nieuw huis bouwen? Wat je project ook is, wij kunnen je op weg helpen.

Artikelen

Bright kitchen area with dark painted cabinets and a flat roof window for more daylight.

10 redenen waarom daglicht zo belangrijk is

Ieder mens heeft daglicht nodig. Dat is zowel belangrijk voor ons lichaam als onze geest. Onderzoeken wijzen uit dat we gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd binnen zitten. Thuis, maar ook op kantoor, in het openbaar vervoer, de winkel, et cetera. Niet iedere werkplek is gezegend met voldoende daglicht. Op veel openbare plekken, maar ook op je werkplek, heb je weinig tot geen invloed op de hoeveelheid daglicht. In je eigen woning gelukkig wel. Met VELUX dakramen ziet jouw bestaan er ineens een stuk lichter uit. We geven je 10 redenen waarom daglicht in je woning zo belangrijk is.

Het artikel lezen