Introductie

Het VELUX rookafvoersysteem kan in veel verblijfsgebieden toegepast worden. Hierdoor is het uitermate geschikt voor zowel gebruik in een klein trappenhuis aan als in grotere utiliteitsgebouwen. Hierdoor worden woningen en utiliteitsgebouwen veiliger, comfortabeler en flexibeler. Het bedieningssysteem is zeer eenvoudig te bedienen met een eenvoudige centrale en bedieningspaneel. Het Rook Afvoer Systeem heeft als basis een VELUX tuimelvenster type GGU of GGL met een geïntegreerd en voorgeïnstalleerd bedieningssysteem.

De motor wordt bediend door middel van de bedieningsset. Deze set opent het dakraam zodat rook en hitte afgevoerd kunnen worden uit het gebouw. Rook en hitte worden gedetecteerd door middel van een optische rookmelder .

De bedieningsset is uitgerust met een rookventilatieknop , die achter een te breken glasplaatje zit. Deze rookventilatieknop is ook los te verkrijgen wanneer er meer knoppen in het systeem nodig zijn.


Productbladen

Alle technische details (afmetingen, technische waarden, dwarsdoorsneden) van de VELUX tuimelvensters zijn te vinden in onze productbladen. Deze kunt u hieronder downloaden.


Eigenschappen

Het VELUX rookafvoersysteem kan in veel verblijfsgebieden toegepast worden. Hierdoor is het uitermate geschikt voor zowel gebruik in een klein trappenhuis aan als in grotere utiliteitsgebouwen. Het dakraam met rookafvoersysteem kan alleen met een wind deflector worden geïnstalleerd. Het kan ook op platte daken worden geïnstalleerd wanneer u een daglichtbox toepast met rookafvoersysteem.

Maximale ventilatie
Het rookafvoersysteem activeert een robuuste elektro, ketting-gedreven dakraamopener. Deze opent automatisch het tuimelvenster tot een hoek van 90° ten opzichte van de dakhelling. Dit zorgt voor snelle afvoer van rook in vlucht en brandroute.

Bescherming tegen stroomuitval
Een noodstroomvoorziening in het bedieningssysteem zorgt ervoor dat het systeem blijft functioneren als de standaard stroomvoorziening uitvalt.


Bediening
Het bedieningssysteem is zeer eenvoudig te bedienen met een eenvoudige centrale en bedieningspaneel. Het Rook Afvoer Systeem heeft als basis een VELUX tuimelvenster type GGU of GGL met een geïntegreerd en voorgeïnstalleerd bedieningssysteem. De motor wordt bediend door middel van de bedieningsset. Deze set opent het dakraam zodat rook en hitte afgevoerd kunnen worden uit het gebouw. Rook en hitte worden gedetecteerd door middel van een optische rookmelder. 

De bedieningsset is uitgerust met een rookventilatieknop , die achter een te breken glasplaatje zit. Deze rookventilatieknop is ook los te verkrijgen wanneer er meer knoppen in het systeem nodig zijn. De bedieningsset heeft een geïntegreerd bedieningspaneel om te kunnen luchten. Dit paneel is ook los te verkrijgen, zodat het op verschillende plaatsen in het gebouw geplaatst kan worden. Een optionele regensensor zorgt ervoor dat het tuimelvenster van het systeem in open ventilatiestand gesloten wordt zodra de eerste regendruppels vallen.

Het systeem kan eenvoudig getest en gereset worden in geval van storing. 

Onderhoud
Reinig de ruit met een zachte, schone en pluisvrije doek, een zeemleren doek, een schone, niet-schurende spons of een ruitenwisser zonder metaal. Schoon water is in de regel voldoende voor het reinigen van de ruit. U kunt normaal gesproken ook niet-schurende huishoudmiddelen gebruiken.


Het hout kan worden schoongemaakt met de gangbare niet-bijtende huishoudelijke schoonmaakmiddelen.


Garantie
 • 10 jaar VELUX garantie op VELUX dakramen, gootstukken en installatieproducten.
 • 3 jaar garantie op VELUX raamdecoratieproducten, rolluiken, zonweringsproducten en elektrische bedieningssystemen.

Afwerking interieurzijde

Afdeklijsten

NCS standaard kleur: S 7500-N
(meest overeenkomende RAL kleur: 7043)


Ook beschikbaar:
 • Titanium zink
 • Koper
 • In RAL kleur gespoten lijsten

Montageproducten aanbevolen door VELUX
Gootstukken
Installatieproducten
Optionele bedieningssystemen
 • Enkelvoudige montage (ED_)
 • Horizontale koppeling - 18mm (EB_)
 • Overige koppelingen - 100mm (EK_)
 • Isolatieframe (BDX)
 • Waterkerende manchet incl. lekwatergoot (BFX)
 • Dampremmende folie (BBX)
 • Interieurafwerking (LSB/LSC/LSD)
 • Frame voor interieurafwerking (LSG)
 • Bedieningsstang - 80 cm (ZCZ 080K)
 • Bedieningsstang - 188 cm (ZCT 200K)
 • Verlengstuk voor bedieningsstang (ZCT 100)
 • INTEGRA® ombouwset tbv tuimelvensters op netstroom (KMX 100 EU) - voor aansturing 4 producten
 • INTEGRA® ombouwset tbv tuimelvensters op zonne-energie (KSX 100K WW) - tbv aansturing 4 producten

Raamdecoratieproducten, rolluiken en zonwering
Raamdecoratie Zonwering en rolluiken Insectenwering
Verduisterend rolgordijn – handbediend (DKL)
Energie comfort gordijn - handbediend (FHC)
Rolgordijn – handbediend (RFL)
Rolgordijn - handbediend met haakjes (RHL)
Plissé gordijn – handbediend (FHL)
Jaloezie – handbediend (PAL)
Verduisterend rolgordijn
plus plissé – handbediend (DFD) 
Buitenzonwering – handbediend (MHL)
Tuimelluik – handbediend (SHL)
Rolluik - afstandsbediend op zonne-energie (SSL) 
Insectenhor - handbediend (ZIL)