Take-back service VELUX dakramen
Take back service
Take back service
Take back service

Take-back service VELUX dakramen 

Glas, hout en kunststof worden grondstof voor nieuwe producten

Jaarlijks ontstaat er in Nederland 23 miljoen ton aan bouwafval. Om tegen te gaan dat ook gebruikte VELUX dakramen op deze afvalberg van bouw- en sloopafval belanden zijn wij een take-back service gestart. Door VELUX dakramen van de afvalberg te redden, realiseren we gezamenlijk een CO2- reductie van 28% per dakraam over de totale levenscyclus.

Wat houdt de take-back service in?

VELUX dakramen worden met de take-back service gescheiden ingezameld en zodra de opdracht via onze portal is gereed gemeld, worden de ramen getransporteerd naar een van de demontagebedrijven. Meestal zijn dit bedrijven die vallen onder de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) of bedrijven die werken aan re-integratie van gedetineerden. Na demontage ontstaan er nieuwe grondstofstromen. De belangrijkste grondstofstromen zijn: glas, hout, aluminium, kunststoffen. We werken continue aan het zo hoogwaardig mogelijk inzetten van deze grondstoffen.

Uw hulp nodig!

Duurzaam ondernemen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Wij hebben daarom uw hulp nodig om de VELUX dakramen van de afvalberg te redden. VELUX Nederland biedt u met de take-back service een aantrekkelijke en betaalbare manier om VELUX dakramen te recyclen Het enige wat u daarvoor hoeft te doen, is de verouderde VELUX dakramen apart in te zamelen wanneer u ze uit een gebouw verwijdert.

Inzameling op de bouwlocatie of BMN-milieustraat

Inzameling van de gebruikte VELUX dakramen vindt plaats op 2 verschillende manieren:

  1. Voor het inzamelen van enkele stuks dakramen is een samenwerking gestart met BMN bouwmaterialen. Wanneer u nieuwe bouwmaterialen ophaalt, kunt u de verouderde VELUX dakramen inleveren in de BMN-milieustraat. Op dit moment kan dat bij de BMN vestigingen in Zwolle en Drachten.
  2. Voor grotere renovatieprojecten kunt u bij ons de Take Back dienst via een portal aanvragen voor retourname op de bouwlocatie. De ramen worden na gereed melding opgehaald en vervolgens worden de gebruikte VELUX dakramen gedemonteerd en de grondstoffen hergebruikt.

De belangrijkste voordelen voor u:

U genereert minder afval.
Hierdoor onderscheidt u zich op het gebied van MVO ten opzichte van uw collega’s.

• U bespaart geld.
De take-back service is niet kosteloos, maar wij bieden deze dienst aan zonder winstoogmerk. Hierdoor is deze dienst goedkoper dan wat u nu betaalt voor het afvoeren van regulier bouw- en sloopafval.