Take-back service VELUX dakramen 

Glas, hout en kunststof worden grondstof voor nieuwe producten

Jaarlijks ontstaat er in Nederland 23 miljoen ton aan bouwafval. Om tegen te gaan dat ook gebruikte VELUX dakramen op deze afvalberg van bouw- en sloopafval belanden zijn wij een take-back service gestart. Door VELUX dakramen van de afvalberg te redden, realiseren we gezamenlijk een CO2- reductie van 28% per dakraam over de totale levenscyclus.

Wat houdt de take-back service in?

VELUX dakramen worden met de take-back service gescheiden ingezameld en in een sociale werkplaats gedemonteerd. Hierdoor krijgen de grondstoffen zoals glas, hout en kunststof een nieuw leven.

Uw hulp nodig!

Duurzaam ondernemen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Wij hebben daarom uw hulp nodig om de VELUX dakramen van de afvalberg te redden. VELUX Nederland biedt u met de take-back service een aantrekkelijke en betaalbare manier om VELUX dakramen te recyclen Het enige wat u daarvoor hoeft te doen, is de verouderde VELUX dakramen apart in te zamelen wanneer u ze uit een gebouw verwijdert.

Inzameling op de bouwlocatie of BMN-milieustraat

Inzameling van de gebruikte VELUX dakramen vindt plaats op 2 verschillende manieren:

  • Voor het inzamelen van enkele stuks dakramen is een samenwerking gestart met BMN bouwmaterialen. Wanneer u nieuwe bouwmaterialen ophaalt, kunt u de verouderde VELUX dakramen inleveren in de BMN-milieustraat. Op dit moment kan dat bij de BMN vestigingen in Zwolle en Drachten.
  • Voor grotere renovatieprojecten kunt u bij ons een eigen SUEZ dakraamcontainer aanvragen voor op de bouwlocatie. De container wordt na melding opgehaald en vervolgens worden de gebruikte VELUX dakramen gedemonteerd en de grondstoffen hergebruikt.

Wilt u weten hoe u een container bestelt? Lees hier meer

De belangrijkste voordelen voor u:

U genereert minder afval.
Hierdoor onderscheidt u zich op het gebied van MVO ten opzichte van uw collega’s.

• U bespaart geld.
De take-back service is niet kosteloos, maar wij bieden deze dienst aan zonder winstoogmerk. Hierdoor is deze dienst goedkoper dan wat u nu betaalt voor het afvoeren van regulier bouw- en sloopafval.