Energiemanagement in productie

Energiemanagement in productie

Eind 2020 moet de CO2-voetafdruk van de VELUX Groep met 50% zijn verminderd ten opzichte van het niveau van 2007. Dat is de ambitieuze doelstelling van de VELUX Climate Strategy 2020. Toen de reducties eind 2019 werden berekend, was de CO2-uitstoot in de periode 2007-2019 met meer dan 47% verminderd. Een van de permanente initiatieven die aanzienlijke CO2-besparingen hebben opgeleverd, is de introductie van systematisch energiebeheer in alle VELUX fabrieken in Europa. De fabrieken zijn al drie jaar ISO 50001 gecertificeerd en die investering heeft zich op meer dan één manier terugverdiend.


Energiemanagement helpt VELUX fabriek besparen op de energierekening

Dagelijks verlaten duizenden VELUX dakramen de fabriek in Sonneborn, Duitsland. De dakraamproductie is energie-intensief en hoewel de houtsnippers uit de productie kunnen worden gebruikt voor verwarming en warm water, is het stroomverbruik aanzienlijk.

In het streven naar vermindering van energieverbruik en CO2-uitstoot als onderdeel van de VELUX Climate Strategy, was de fabriek in Sonneborn de eerste VELUX fabriek die de ISO 50001-norm voor energiebeheer implementeerde. Sinds de implementatie heeft het energiebeheer indrukwekkende resultaten opgeleverd.

“Tools en procedures met betrekking tot ISO 50001-certificering en verbeteringen in de energie-efficiëntie van onze faciliteiten, machines en ondersteunende processen helpen ons om ons energieverbruik aanzienlijk te verminderen.”

Frank Gerloff, verantwoordelijk voor energiemanagement in de Sonneborn-fabriek.

Al met al heeft zes jaar energiebeheer in de fabriek in Sonneborn geleid tot aanzienlijke besparingen op de energierekening. Met een terugverdientijd van slechts één jaar bleek de implementatie van het energiebeheersysteem een solide businesscase en is het niet alleen bij de Sonneborn-fabriek gebleven, maar in alle Europese productielocaties van VELUX.

Volgende stappen in de Sonneborn-fabriek omvatten optimalisatie van de ventilatiesystemen, warmteterugwinning op compressoren en vervanging van persluchttoevoer, warmtepompen en verlichting tot energiezuinigere oplossingen. Bovendien zit er een nieuwe bio-ketelinstallatie in de pijplijn om de productie van hernieuwbare energie ter plaatse te verhogen door gebruik te maken van het houtsnippersafval in de fabriek.

Energiemanagement betaalt zich terug in de Deense fabriek

In de fabriek in Skærbæk, Denemarken maakte de focus op energiebeheer in 2018 de weg vrij voor jaarlijkse energiebesparingen van bijna 150.000 euro.

Uit de energie-evaluatie van de fabriek die in 2018 werd uitgevoerd, bleek dat de bio-ketel op houtsnippers uit de productie een overcapaciteit had, die kon worden gebruikt om extra vierkante meters op te warmen. Door nieuwe pijpleidingen aan te leggen om opslag- en productieruimten te bevoorraden, zou een substantieel deel van het voor verwarming gebruikte gas kunnen worden vervangen door hernieuwbare biomassa.

Overzicht besparingen

Na de uitbreiding dekt de bio-ketel 70% van de verwarmingsvraag en bespaart jaarlijks 312 ton CO2. De besparing op de energierekening betaalde de investering al na 1,5 jaar terug. Aangezien 99,5% van het hout dat wordt gebruikt in VELUX producten gecertificeerd, duurzaam hout is, wordt het houtafval beschouwd als een CO2-neutrale en hernieuwbare energiebron.