Duurzaamheid

Duurzaamheid is de manier waarop we zakendoen

Ons doel is om producten te maken die nuttig zijn voor de samenleving, om onze klanten, leveranciers, werknemers en aandeelhouders beter te behandelen dan de meeste andere bedrijven, en om financiële onafhankelijkheid te behouden.

Duurzaamheid

Duurzaamheidsstrategie 2030 'Levenslang CO2 Neutraal'

Samen met WWF (Wereld Natuur Fonds) leggen we onze gehele historische CO2-voetafdruk vanaf 1941 vast door bossen te beschermen en herstellen, zodat we met ons 100-jarig bestaan ‘Levenslang CO2 Neutraal’ zijn.

Tegelijkertijd transformeren we onze hele organisatie om in 2030 100% klimaatneutraal te zijn. Met onze Duurzaamheidsheidsstrategie2030 nemen wij verantwoordelijkheid voor ons verleden en komen we in actie voor onze toekomst!

Samenwerken met partners om duurzame gebouwen en gemeenschappen te creëren

Het creëren van gemeenschappen die geschikt zijn voor de toekomst is de sleutel tot een gezond en goed leven voor de miljarden mensen die onze steden bewonen. We willen leidend zijn in de ontwikkeling van betere leefomgevingen doen dit door relevante partnerschappen aan te gaan die ons helpen onze gemeenschappelijke doelen te bereiken.

Partners
Grondstoffen

Productie en duurzame producten gaan hand in hand

Wij zoeken continue naar manieren om onze CO2-uitstoot tot een minimum te beperken – van het gebruik van grondstoffen tot productie, gebruik en verwijdering bij producteinde. Dit omvat het ontwikkelen van slimme en energiebesparende producten en het nauwlettend volgen van de manier waarop we onze productiefaciliteiten runnen.

Gebouwen gezonder maken

De VELUX Groep ondersteunt de Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Met onze producten en oplossingen streven we naar 'goede gezondheid en welzijn' (SDG 3) in gebouwen om 'duurzame steden en gemeenschappen' te creëren (SDG 11), en dit doen we via 'partnerships voor de doelen' (SDG 17). Deze film legt uit waarom en hoe.

Gerelateerde informatie