Samen strijden
tegen eetstoornissen

Samen strijden tegen eetstoornissen, op weg naar een gezonde toekomst!’, dat is het motto van de Stichting Leontien Foundation. Het Leontienhuis is voortgekomen uit de persoonlijke ervaring met eetstoornissen van ex-wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel. Jarenlang heeft zij thuis vanaf de ‘keukentafel’ mensen geholpen. Haar grote droom was een inloophuis voor jonge mensen met een eetstoornis en hun naasten. In de monumentale boerderij ‘Nooit-gedacht’ in Zevenhuizen is in 2015 met steun van tientallen sponsors een compleet vervallen boerderij op een duurzame manier gerenoveerd tot een inloophuis voor jonge mensen met een eetstoornis en hun naasten.

Om in deze ruimtes te zorgen voor een prettig binnenklimaat met voldoende daglicht, uitzicht en ventilatiemogelijkheden heeft VELUX Nederland dakramen en toebehoren ter beschikking gesteld. Om ook te zorgen voor een duurzame opwekking van energie, zijn door Mijn Energiefabriek pv-panelen geleverd die met het Easy roof systeem van IRFTS Solar Solutions in het dak een geïntegreerde oplossing vormen met de VELUX dakramen.

Buitenzijde Leontienhuis in Zevenhuizen
Leontien helpt ook met monteren
VELUX medewerkers bouwen dakramen in bij het Leontienhuis in Zevenhuizen
VELUX medewerkers helpen belangeloos mee aan de montage van de dakramen
Leontienhuis
VELUX medewerkers en Leontien Zijlaard - Van Moorsel

Teamwork

Maar ook de medewerkers van VELUX Nederland meldden zich bij de opzichter van Bébouw Midreth om hun handen uit de mouwen te steken en te zorgen dat het huis straks een gezond binnenklimaat heeft. Martine de Boer die samen met 18 collega’s heeft geholpen met het inbouwen van de daglichtsystemen:

“Normaal zitten wij gewoon op kantoor, dus het was best even een omschakeling om nu daadwerkelijk bij het inbouwen betrokken te zijn. Maar de voldoening is erg groot. Om samen met je collega’s, maar ook met collega-bedrijven, mee te kunnen werken aan een prachtig huis waar mensen worden geholpen door een team enthousiaste en hardwerkende vrijwilligers, is zeer dankbaar werk!”

Kijk voor meer informatie op: www.leontienhuis.nl of www.facebook.com/Leontienhuis