Ondersteuning door VELUX Nederland


Sponsoring &
ondersteuning

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent voor ons een brede maatschappelijke betrokkenheid tonen. Dit doen wij door betrokken te zijn met anderen en zorgvuldig om te gaan met het milieu. Wij zijn ons bewust dat een gezond leven niet voor iedereen is weggelegd. Daarom hebben wij de afgelopen jaren projecten ondersteund, waarbij wij mensen in ongezonde leefomgevingen hebben geholpen deze te verbeteren. Hieronder een overzicht.
VELUX medewerkers bouwen dakramen in bij het Leontienhuis in Zevenhuizen
VELUX medewerkers bouwen dakramen in in het Leontienhuis in Zevenhuizen

VELUX medewerkers helpen belangeloos mee aan de montage van de dakramen

Ondersteuning nodig?

Heeft u zelf een project met een maatschappelijk belang, waarbij u van VELUX een bijdrage zou willen hebben? Dan kunt u dit via ons aanvraagformulier aanvragen. Op onze ondersteuningspagina treft u de criteria aan waaraan zo'n project zou moeten voldoen. Voor grote donaties verwijzen we u naar de VELUX FOUNDATIONS.

Wij zijn vriend van het Longfonds

Het longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. Wij strijden mee!

Ademen is voor de meeste mensen heel gewoon. Toch zijn er één miljoen mensen in Nederland met een longziekte. Voor hen is ademhalen een terugkerende of voortdurende strijd. Een strijd die zij niet alleen kunnen winnen. Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. Voor en met iedereen. Zij maken onderzoek mogelijk, pakken vieze lucht aan en doen er alles aan om kinderen rookvrij te laten opgroeien.

Reparatie van kapotte longen
Wetenschappelijk onderzoek is de basis. Het Longfonds investeert in onderzoek naar longziekten, bijvoorbeeld naar het repareren van kapotte longen. VELUX Nederland draagt daaraan bij als vriend van het Longfonds. 

Gezonde lucht
Wist u dat u gemiddeld 20.000 keer per dag ademhaalt? Daarmee krijgt u dagelijks zo’n 10.000 liter lucht binnen. Gezonde lucht is belangrijk voor uw gezondheid, vooral voor uw longen. In Nederland hebben meer dan een miljoen mensen een longziekte. Zij merken als eersten dat de lucht ongezond is. Maar vieze lucht is voor iedereen ongezond, ook voor mensen met gezonde longen. Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht, zowel binnen als buiten. VELUX Nederland ondersteunt dit uiteraard, want wij willen dat iedereen kan wonen, werken en leren in een gezonde omgeving.

Meer weten over het Longfonds en wat u kunt doen voor gezonde lucht en gezonde longen, kijk op: Longfonds.nl