MVO en duurzaamheid

"Gebouwen gezonder maken"

Dat is de verplichting die de VELUX Groep zichzelf stelt om de wereldwijde gezondheidsuitdaging in gebouwen aan te gaan. Het is al meer dan 75 jaar onze kernactiviteit om voor iedereen betere leefomgevingen te creëren met daglicht en frisse lucht door het dak. Met onze innovatieve producten en oplossingen zorgen we ervoor dat mensen kunnen leven, werken en spelen in gezonde woningen en gebouwen. Wij zetten ons al tientallen jaren in om bouwoplossingen te creëren die de zorg voor mens en planeet in evenwicht houden. We staan bekend om onze diepgaande kennis, duidelijke communicatie en onze bereidheid om te investeren in experimenten om gebouwen gezonder te maken. Zo zetten wij in het ontwerp de mens voorop, ontwikkelen we nieuwe bouwconcepten en dagen we de bouwsector uit om de kaderomstandigheden aan te passen.

Onze overige duurzaamheidsbeloften:

  • Partnerschappen: We voeren onze duurzaamheidsinspanningen uit met het oog op de integratie van nieuwe partnerschappen.
  • Productie: We nemen krachtige maatregelen om de Overeenkomst van Parijs te ondersteunen door onze CO2-voetafdruk te verminderen. We verminderen ons afval [tot nul] en doen aan duurzame sourcing. We zoeken naar nieuwe manieren van productie- en recyclingoplossingen.
  • Producten: We ontwikkelen producten die nuttig zijn voor de samenleving, maar zijn ook zo koolstof-, materiaal- en energie-efficiënt mogelijk tijdens de productie. We dagen onszelf uit bij het maken van materiaalkeuzes.
  • People: We willen werknemers een gezonde en diverse werkomgeving bieden op het gebied van een verscheidenheid aan cultuur, etniciteit, nationaliteit en geslacht. We zorgen voor veilige werkomstandigheden op productielocaties.

Wat we doen op het gebied van duurzaamheid