Oplossingen voor duurzaam leven

Onze dakramen kunnen bijdragen aan een betere en gezondere binnenruimte voor toekomstige generaties. Ze zijn gebouwd om lang mee te gaan en gemaakt van gecertificeerd hout. Al sinds onze oprichting, 80 jaar geleden, zetten we ons in om onze dakramen te verbeteren en om producten te maken die de samenleving tot nut zijn. Maar we kunnen daar nog meer stappen in maken.

Daarom hebben we onszelf een aantal ambitieuze doelen gesteld. In 2041 zullen we Lifetime Carbon Neutral zijn en blijven we de duurzaamheid van onze producten verbeteren. We zullen nieuwe functies toevoegen en de gebruikte materialen upgraden om onze dakramen slimmer te maken en hun ecologische voetafdruk te minimaliseren. In 2030 zal een VELUX dakraam dan ook 50% minder CO2 bevatten en is de verpakking plasticvrij en gemaakt van 100% recyclebaar en enkelvoudig materiaal.

Waarom? It's our nature


Duurzaam gebouwd

Samen met WWF (World Wide Fund for Nature) leggen we momenteel onze historische CO2-voetafdruk vast door wereldwijd bossen te beschermen en te herstellen. Voor de toekomst zullen we bovendien de CO2-uitstoot van onze hele waardeketen verminderen, in overeenstemming met de reductiedoelstelling van 1,5 C uit het Akkoord van Parijs.

Dit noemen we Levenslang CO2 Neutraal.


We stappen uit onze CO2-comfortzone

"We streven ernaar om in 2041 Levenslang CO2 Neutraal. te zijn, door 100 jaar aan CO2-voetafdruk vast te leggen en onze toekomstige CO2-uitstoot te verminderen"

– David Briggs, CEO van de VELUX Groep

Bosprojecten in samenwerking met WWF voor het herstel en het behoud van bossen, om CO2 af te vangen
 We verbinden ons ertoe om onze toekomstige emissies te verminderen, in overeenstemming met het streefpad van 1,5 °C uit het Akkoord van Parijs