Logistics Customer Care Specialist

Net zoals wij sta jij voor kwaliteit en voor hoge klanttevredenheid. Onze nieuwe Logistics Customer Care Specialist streeft elke dag naar deze ultieme klantbeleving. Bij VELUX zetten wij ons al ruim 75 jaar in voor kwaliteit in alle aspecten van onze dienstverlening; hoogwaardige producten, duurzame oplossingen, uitstekende klantenservice en feilloos logistiek. Binnen deze veelzijdige rol sluit jij je hierbij aan en waak je over de logistieke dienstverlening richting al onze klanten.

Wij hebben bij VELUX Nederland onze logistiek bij een aantal partners ge-outsourced - en hier is waar jij een belangrijke rol gaat spelen. Je vertegenwoordigt de logistieke belangen van onze klanten binnen VELUX en bent hun eerste aanspreekpunt. Dat betekent het onderhouden van contact met onze logistieke partners, troubleshooter zijn wanneer er issues zijn met een levering, oplossingen realiseren, ervoor zorgen dat processen goed lopen en ideeën aandragen voor procesverbetering. Je analyseert eventuele klantvragen en –klachten, waarbij je jouw bevindingen en ervaring gebruikt om herhalingen te voorkomen. Ook hou je je bezig met de coördinatie van retour zendingen; maar denk hierbij ook aan pakketdiensten, pallets etc.

Je komt te werken in een levendig team van like-minded collega’s. We zijn collegiaal, klantgericht en werken met veel enthousiasme en drive. Binnen de rol krijg je dan ook alle ruimte om je eigen initiatieven vorm te geven en stimuleren wij je leergierigheid.

Wie ben jij?

  • Je weet je goed in te leven in anderen, bent nieuwsgierig, communicatief sterk en houdt ervan om orde op zaken te stellen.
  • Een vriendelijke professional die weet hoe hij/zij dingen voor elkaar krijgt, nieuwsgierig is naar hoe/waar processen verbeterd kunnen worden en niet gauw snel opgeeft.
  • Kennis van logistieke processen is zeker een pre, een echte aanpakker zijn is een must.

Wij bieden:

VELUX biedt jou een gevarieerde baan waarin geen dag hetzelfde is. Vanzelfsprekend werk je vanuit een prettige, lichte werkplek. VELUX hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en biedt daarom ruime opleidingsmogelijkheden. Verder biedt VELUX een mooi salaris, bonusregeling, toekomstbestendige pensioenregeling en flexibele werktijden. Naast de 26 vakantiedagen, krijg je 4 ADV-dagen, 3 extra vrije, doorbetaalde feestdagen en een halve dag vrij in te vullen voor vrijwilligerswerk naar jouw eigen keuze.

Werken bij VELUX Nederland betekent onderdeel uitmaken van een team van 80 collega’s waar klantgerichtheid en kwaliteit centraal staan. We zijn gedreven, loyaal, gemotiveerd en betrokken. Jaarlijks investeert VELUX nabij 50% van haar winst in goede doelen.

Wist je bovendien dat werken bij VELUX Nederland betekent dat je werkt bij één van de meest inspirerende bedrijven van Nederland? We staan wederom als enige organisatie uit de bouwbranche in de top 40 van meest inspirerende organisaties: inspirerende40.nl

About us

“Bringing light to life” – daglicht tot leven brengen – dat is waar de VELUX Groep voor staat. Al meer dan 75 jaar zetten wij ons in om de kwaliteit van leven te verbeteren door middel van daglicht en frisse lucht. We zijn in meer dan 40 landen actief en tellen ruim 11.000 werknemers wereldwijd. Dit doen we door onze kernwaardes Commitment, Mutual Respect, Improvements, Local initiatives en Thoroughness elke dag in de praktijk te brengen Werken bij VELUX Nederland betekent onderdeel uitmaken van een team van 80 collega’s waar klantgerichtheid en kwaliteit centraal staan. We zijn gedreven, loyaal en gemotiveerd.