Functie omschrijving

Als Dealer Accountmanager is het jouw doel om de verkoop van VELUX producten via de dealers in Nederland te stimuleren. Door het optimaal onderhouden, ontwikkelen en managen van het dealernetwerk maak je hen de ambassadeurs van VELUX. Je wordt verantwoordelijk voor een aantal landelijk opererende Dealer-organisaties en bezoekt zowel het hoofdkantoor als bijbehorende vestigingen. Op alle niveaus ben jij hét aanspreekpunt voor deze relaties. Je denkt creatief mee, aan inkoop- en verkoopzijde en initieert verkoop- en promotionele acties. Je inventariseert de mogelijkheden en verdiept je in marktontwikkelingen en kansen. Op basis hiervan stel je de accountplannen op en weet je in nauwe samenwerking groei te realiseren.

Functie eisen

Het is noodzakelijk dat je ervaring hebt opgedaan in een commerciële functie gericht op het dealerkanaal. Affiniteit met de bouwbranche is een pré. Jouw kracht? Naast flair, charisma, bezit je overtuigingskracht en ben je betrokken. Daarnaast verbind je eenvoudig cijfers aan de praktijk. Je weet als geen ander wat belangrijk is om zowel onze afzet als die van de dealer te laten groeien. Eenvoudig duid je de meerwaarde van het assortiment en weet je dit verder uit te bouwen. Het ultieme streven is helder: het creëren van een win-win situatie! Met jouw commerciële inzichten en klantgerichte aanpak ondersteun je de dealers bij het verkopen van de VELUX producten. Advisering en commerciële ondersteuning is dus key!

Je hebt een commercieel HBO werk- en denkniveau en bent cijfermatig sterk onderlegd. Je omgeving ziet jou als iemand met een sterke persoonlijkheid die op verschillende niveaus met mensen om kan gaan en bij wie de klant centraal staat. Daarnaast heb je (dealer)saleservaring, ben je commercieel gedreven en doel- en resultaatgericht. Teamspirit, humor, een “afspraak is afspraak” -mentaliteit en een representatief optreden zijn natuurlijk ook essentieel.

Bedrijfsprofiel

Onze relatie VELUX Nederland is de Nederlandse verkoop- en marketingorganisatie van de internationale VELUX Groep. Al meer dan 75 jaar zet de VELUX Groep zich in om de kwaliteit van leven te verbeteren door middel van daglicht en frisse lucht. Om een woonomgeving te creëren die gezond en aantrekkelijk is, een werkomgeving die inspireert of een leeromgeving die het leren stimuleert. Deze passie voor daglicht, frisse lucht en comfortabelere leefomgevingen is de basis van het bedrijf en tot op de dag van vandaag nog steeds de drijfveer. Op dit moment zijn er verkoop- en productieactiviteiten in meer dan 40 landen en 10.200 werknemers wereldwijd.

Sinds 1988 is VELUX Nederland gevestigd in De Meern. Het kantoor met Daglicht Advies Centrum, waar op dit moment ongeveer 70 medewerkers werken, is de basis voor alle Nederlandse activiteiten. Het productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten en aanverwante artikelen zoals raamdecoratie, rolluiken, zonweringsproducten, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Met haar activiteiten richt VELUX Nederland zich op zowel de consumentenmarkt als de professionele afnemers. Daarbij staan klantgerichtheid en kwaliteit centraal. VELUX Nederland is onderdeel van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie van de oprichter. In 2017 had de VKR Holding een totale omzet van 2,5 miljard. De VELUX FOUNDATIONS keren jaarlijks 40% van de nettowinst uit aan maatschappelijke doelen zoals opleidingsprogramma’s, culturele doelen, medisch onderzoek en goede doelen. In 2017 bedroeg dit 168 miljoen euro.

Arbeidsvoorwaarden

Een commerciële positie binnen het Sales team van VELUX Nederland, een moderne en professionele organisatie met uitstekende toekomstperspectieven. Je werkt met een gerenommeerd A-merk dat deuren voor je opent en gedreven, gemotiveerde collega´s. VELUX Nederland biedt een modern en goed pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en reële groeiperspectieven.