Accountmanager Dealers (landelijk)

Wil jij deel uit maken van een gedreven verkoopteam en ben je benieuwd hoe ver je jezelf kunt ontwikkelen in een commerciële rol? Wellicht ben jij dan onze nieuwe accountmanager.

Binnen de VELUX Groep geven we je de kans om te groeien. Vorm te geven aan je eigen carrière. Te werken in een Nederlandse onderneming binnen een internationale omgeving. Deel uit te maken van een bedrijf dat marktleider is op het gebied van duurzaam binnenklimaat. We bieden je een wereld aan mogelijkheden – als jij de capaciteit hebt en gedreven bent om kansen te pakken.

Door vertrek van een van onze accountmanagers zoeken wij een nieuwe collega die verantwoordelijk wordt voor het relatiebeheer van onze dealers.

VELUX

“Bringing light to life”. Werken bij VELUX betekent werken bij een bedrijf dat zorgt voor een duurzame, prettige en gezonde leefomgeving. Dit doen we door onze kernwaardes Commitment, Mutual respect, Improvements, Local initiatives and Thoroughness, dagelijks in de praktijk te brengen.

We zijn in meer dan 40 landen actief en tellen ruim 11.000 werknemers wereldwijd. Je gaat onderdeel uitmaken van een team van 76 collega’s waar klantgerichtheid en kwaliteit centraal staan..

Ieder jaar investeert VELUX nabij 50% van haar winst in goede doelen.

Jouw uitdagingen

Je belangrijkste taken zijn het realiseren van de verkoopdoelstellingen en het onderhouden en uitbouwen van je relatienetwerk.

Je ondersteunt jouw dealers bij de optimalisering van de verkoop van VELUX producten met gebruik van de hiervoor speciaal ontwikkelde tools.

Je initieert en begeleidt verkoop- en/of promotionele acties voortvloeiend uit het sales plan.

Je bent bekend met de implementatie van marketinginitiatieven

Je bent bekend met online sales organisaties

Je fungeert als tussenpersoon tussen de organisatie en jouw dealers.

Je bent actief in de markt en weet wat de concurrentie doet.

Jouw vaardigheden

Je hebt een HBO werk- en denkniveau.

Je hebt minimaal 2 jaar commerciële buitendienst ervaring, bij voorkeur in een bouw gerelateerde omgeving.

Jouw Nederlands is uitstekend zowel mondeling als schriftelijk. Voor de regionale samenwerking is ook een goede beheersing van het Engels van belang.

Je signaleert kansen en mogelijkheden in de markt, kan deze op de juiste commerciële waarde schatten en daar slagvaardig naar handelen.

Je bent proactief op zoek naar mogelijkheden om de omzet en tevredenheid van jouw dealers te verhogen. Je bent klantgericht en weet de juiste relaties aan te gaan.

Je bent in staat op basis van cijferinformatie analyses te maken en oplossingen te bedenken en deze om te zetten in concrete actieplannen samen met de klant en je collega’s van sales, marketing en customer service.

Je vindt het prima om zelfstandig te opereren, maar vindt het werken met je team ook belangrijk. Je hebt een resultaatgerichte aanpak en ziet het belang van een accurate vastlegging in het CRM systeem.

Jouw kansen

De VELUX Groep is een internationaal bedrijf en de marktleider in onze branche. We bieden interessante uitdagingen, goede voorwaarden en een aantrekkelijke werkomgeving met kundige en gemotiveerde collega’s. Tegelijkertijd is er ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling indien je daarvoor de wens en de mogelijkheden hebt.