DE VERONTRUSTENDE FEITEN OVER DE INDOOR GENERATION


We brengen 90% van onze tijd binnen door zonder voldoende daglicht of frisse lucht. We denken er niet meer aan, maar de wetenschap heeft aangetoond dat dit schadelijk kan zijn voor onze gezondheid en ons welzijn.

Wij zijn de Indoor Generation. Hoe ons verhaal eindigt is aan jou.

Bekijk de film


BINNENLUCHT KAN VIJF KEER MEER VERVUILD ZIJN DAN BUITENLUCHT

Waar je ook woont, het openen van een raam en het binnenlaten van frisse lucht heeft bijna altijd de voorkeur boven het inademen van muffe binnenlucht.

DAGLICHT KAN DE LEERVAARDIGHEDEN VAN JE KINDEREN TOT WEL 15% VERBETEREN

Onderzoek toont aan dat klaslokalen die goed verlicht zijn met daglicht mensen effectiever laten leren dan lokalen die weinig daglicht hebben. Er is geen reden om eraan te twijfelen dat deze voordelen ook thuis en op de werkplek van toepassing zijn.

WAT KAN IK DOEN?

Er zijn verschillende manieren om te zorgen voor betere lucht en daglicht in huis. Sommige zijn snel en eenvoudig, anderen nemen meer tijd in beslag, maar bieden je solide lange termijn verbeteringen.

WONEN IN VOCHTIGE EN BESCHIMMELDE HUIZEN VERHOOGT HET RISICO OP ASTMA MET 40%

Ademhalingsproblemen en allergieën kunnen worden veroorzaakt of verergerd door een slechte luchtkwaliteit binnenshuis.

KINDERKAMERS ZIJN VAAK DE MEEST VERVUILDE KAMERS IN HUIS

Giftige deeltjes, CO2 door uitademing - kinderkamers bevatten vaak de hoogste concentraties schadelijke stoffen in huis.

GEBREK AAN DAGLICHT MAAKT 15% VAN ONS VERDRIETIG

De kracht van daglicht kan niet kunstmatig worden gereproduceerd. We hebben zonlicht nodig om ons energiek en gezond te voelen.

WETEN IS NIET GENOEG


Het is belangrijk voor ons allemaal om opnieuw na te denken over de manier waarop we binnen leven. Van particulieren tot architecten, van bedrijven tot overheden, we hebben allemaal de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat onze woningen een gezonde plek zijn om in te wonen en op te groeien.


Waarom geven we hierom?

Al meer dan 75 jaar zet VELUX zich in om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren door ervoor te zorgen dat woningen, werkplekken en scholen voldoende daglicht en frisse lucht krijgen.
De gezondheidsvoordelen hiervan zijn nu wetenschappelijk bevestigd, maar er is nog een lange weg te gaan voordat we begrijpen dat daglicht en frisse lucht niet alleen maar prettig zijn om te hebben, maar dat we het echt nodig hebben.
Gelukkig staan we er niet alleen voor in deze reis. We werken samen met belangenverenigingen zoals het Longfonds en andere wereldmarktleiders in de bouwindustrie om betere gebouwen te maken. Onze oplossingen kunnen niet alle problemen van de Indoor generation oplossen, maar we kunnen helpen om de beste manier voorwaarts te tonen.