Meer productiviteit met de ideale thuiswerkplek

A woman sitting by the table in the home office
Veel mensen hebben noodgedwongen thuis moeten werken tijdens de coronapandemie. Een goede focus is belangrijk en mensen leerden dan ook snel dat het niet verstandig is om op een willekeurige plaats te werken. Je hebt een vaste werkplek nodig voor meer productiviteit tijdens het thuiswerken. Je moet dan ook met verschillende zaken rekening houden bij het inrichten van de thuiswerkplek. In dit artikel bespreken we de zaken die het meeste impact hebben op je thuiswerkplek. Zo kun jij een geschikte werkplek in je woning maken.

Welke zaken hebben een positief effect op de productiviteit tijdens thuiswerken?

Er zijn verschillende aspecten die invloed hebben op de productiviteit. In de eerste plaats moet je aandacht besteden aan de luchtkwaliteit. Met de dakramen van VELUX heb je constant frisse lucht in de ruimte. Dit bevordert de concentratie. Er moet ook genoeg daglicht in de ruimte komen. Van daglicht krijg je meer energie en het draagt bij aan betere cognitieve prestaties.

Dan zijn er ook nog verschillende andere aspecten die relevant zijn. De temperatuur moet bijvoorbeeld aangenaam zijn en dit geldt ook voor de akoestiek. Een vervelende galm heeft concentratieverlies als gevolg. Je moet bovendien ook rekening houden met de indeling en het uitzicht. Uitzicht op groen is bijvoorbeeld erg fijn, want natuur vermindert stress en je wordt er rustiger van. Daarnaast kan het ook inspireren! Het uitzicht op een witte muur is werkt minder inspirerend dan op een prachtige groene omgeving.

Van welke ruimte in je woning een werkplek maken?

Je thuiswerkplek moet aan verschillende eisen voldoen. Het moet in de eerste plaats een aparte kamer zijn die speciaal voor werk is bedoeld. Ook moet de kamer in een rustig deel van je woning staan. Bijvoorbeeld niet in de buurt van een trap of andere objecten die kabaal maken. Heb je slechts beperkt ruimte in je woning? Dan kies je voor een multifunctionele ruimte. Je kunt bijvoorbeeld de logeerkamer als thuiswerkplek gebruiken, maar ook de woonkamer splitsen.

Key takeaways
  • Een praktisch ingerichte werkplek bevordert de productiviteit.
  • Een dakraam draagt bij aan meer productiviteit, want je geniet dan constant van voldoende zonlicht.
  • VELUX helpt je graag bij het creëren van de ideale thuiswerkplek.

Waarom een dakraam plaatsen bijdraagt aan een betere werkplek

Daglicht is essentieel en daarom past een dakraam helemaal bij je ideale thuiswerkplek. Met een dakraam komt er namelijk extra veel daglicht binnen. Het daglicht is gezonder voor je lichaam en geest dan kunstmatig licht van lampen. Tegelijkertijd draagt voldoende daglicht bij aan een mooier interieur. De muurkleuren komen namelijk beter tot hun recht en het interieur is ook beter zichtbaar. Het maakt de thuiswerkplek levendig en daarmee wordt het een aantrekkelijke plaats om tijd in door te brengen.

Dankzij voldoende daglicht lijkt een ruimte ook groter. Daarnaast reduceert daglicht stress, want de ruimte krijgt een meer rustgevende atmosfeer.

De ruimte met de buitenlucht verbinden

Niet alleen daglicht draagt bij aan een betere productiviteit, ook het uitzicht speelt een rol. Probeer daarom je thuiswerkplek in verbinding met de buitenlucht te brengen. Je krijgt daardoor een aangenamer uitzicht en je gunt je ogen ook even rust. Zo nu en dan een blik op de natuur werpen, is goed voor de ogen.

“Voldoende frisse lucht is niet alleen goed voor de gezondheid, maar het verbetert ook de concentratie en daardoor word je productiever en meer alert. Ga daarom voor de hoogwaardige dakramen van VELUX . Daarmee zorg je niet alleen voor meer daglicht, maar ook voor de mogelijkheid om extra frisse lucht in je werkruimte te krijgen. En dat is bijzonder aangenaam.”

Kies voor een goede ventilatie van jouw thuiswerkplek

Voldoende frisse lucht is niet alleen goed voor de gezondheid, maar het verbetert ook de concentratie en daardoor word je productiever en meer alert. Ga daarom voor de hoogwaardige dakramen van VELUX . Daarmee zorg je niet alleen voor meer daglicht, maar ook voor de mogelijkheid om extra frisse lucht in je werkruimte te krijgen. En dat is bijzonder aangenaam.

Wat geeft je interieur nog meer een boost?

Zet ook mooie planten in de werkruimte. Ze zorgen voor een betere concentratie en voldoende groen brengt ook een aangename geur met zich mee. Voorzie de werkruimte bovendien van duurzaam meubilair. Ook de materialen moeten duurzaam zijn. Heb je een groot raam in de werkruimte? Zet je bureau dan in de buurt van dat raam, zodat je optimaal van het uitzicht geniet. Ook is het belangrijk om je bezig te houden met de kleurenpsychologie. Bepaalde kleuren beïnvloeden de ruimte. Voorzie kleine ruimtes bijvoorbeeld van lichte kleuren, zodat je thuiswerkplek groter lijkt. Zorg ook voor een opgeruimde werkplek. Veel rommel in de werkruimte zorgt immers voor een slechtere concentratie.

Laat je door VELUX inspireren

Op onze website vind je praktische voorbeelden van een goed ingerichte werkruimte. Bekijk ze en laat je daardoor inspireren. Ben je meer visueel ingesteld? Plan dan een afspraak en bezoek onze showroom.

Gerelateerde artikelen