De allerbeste ideeën voor de kinderkamer...

Slapen, leren, stoeien, spelen... De kinderkamer is de plek waar uw kind zich veilig en prettig moet voelen. Wist u dat daglicht, frisse lucht en een mooi uitzicht een belangrijke rol spelen in iedere kinderkamer? Sterker nog: daglicht is onmisbaar voor de groei en gezondheid van uw kind, net als frisse, zuurstofrijke lucht. Een kinderkamer moet dus een comfortabel en gezond binnenklimaat hebben. VELUX producten kunnen daar in voorzien. Hieronder laten we u graag een aantal voorbeelden zien van kinderkamers waar daglicht en frisse lucht alle ruimte krijgen en kinderen gezond en veilig kunnen opgroeien.

Zelf een kinderkamer inrichten?

Neem dan de volgende tips ter harte:
  • Zorg voor voldoende daglicht in de kinderkamer. Daglicht is nodig om uw kinderen te laten groeien en hun ontwikkeling en fantasie te stimuleren. VELUX adviseert om het glasoppervlak in m² in de kinderkamer minimaal 25% van het beloopbare vloeroppervlak in de kinderkamer te laten bedragen (Voorbeeldrekensom: bij een beloopbaar vloeroppervlak van 10 m² heeft u dus 1 m² glasoppervlak nodig). Dan weet u zeker dat uw kinderkamer voldoende daglicht bevat.
  • Goede ventilatie van de kinderkamer is uitermate belangrijk. Oude, zuurstofarme lucht bevat veel allergenen, bacterieën en schimmels die zo snel mogelijk afgevoerd moeten worden uit de kinderkamer. Bovendien is frisse, zuurstofrijke lucht veel eenvoudiger te verwarmen en warm te houden. Dus het scheelt ook nog eens in uw energieverbruik.   

Wilt u overigens meer weten over het belang van een gezond klimaat in uw kinderkamer of woning? Download dan geheel gratis de Healthy Home Barometer

Lees en ontdek meer
Ideeën voor de kinderkamer - Vergroot de speelruimte

Maximaliseer de speelruimte voor uw kind

Een hoogslaper is een perfecte manier om extra speelruimte voor uw kind te maken. U houdt zo het vloeroppervlak beschikbaar om te spelen of te leren. Met de drie dakramen word gezorgd voor voldoende daglicht in de kamer. In deze kamer is er expres voor gekozen om één dakraam hoger in het dak te monteren. Zo reikt het daglicht tot diep in de slaapkamer van uw kind. Dit dakraam uit de VELUX INTEGRA® familie kan geopend en gesloten worden met de innovatieve VELUX bedieningstablet.

Woontips voor de kinderkamer - 1
Lees en ontdek meer
Ideeën voor de kinderkamer - Meer daglicht dan ooit

Meer daglicht dan ooit

Omdat VELUX dakramen in een hellend oppervlak gemonteerd worden, laten ze meer daglicht toe dan bijvoorbeeld een traditionele dakkapel. In een kinderkamer is daglicht enorm belangrijk. Daglicht maakt stoffen aan waardoor uw kind groeit, zich prettig voelt en tijdens het leren zich kan concentreren op het werk. Daarnaast kunnen ze naar buiten kijken, wat goed is voor het stimuleren van de fantasie.

Woontips voor de kinderkamer - 2
Lees en ontdek meer
Ideeën voor de kinderkamer - Een eenvoudige oplossing

Een eenvoudige oplossing


In deze kinderkamer zorgt één enkel VELUX dakraam al voor voldoende daglicht. De handige en comfortabele bedieningsgreep aan de bovenzijde van het dakraam zorgt ervoor dat u moeiteloos het dakraam kan openen en sluiten, zelfs als er meubels onder staan. Het dakraam is voorzien van een vochtbestendige, wit afgelakte polyurethane afwerklaag. Hierdoor vergt het dakraam weining onderhoud. Wat kunt u zich nog meer wensen voor uw kind?
Woontips voor de kinderkamer - 3
Lees en ontdek meer
Ideeën voor de kinderkamer - Veel licht om te spelen

Spelen in daglicht

Een kinderkamer is echt een multifunctionele ruimte. Hij moet 's nachts rustig en donker zijn om goed te kunnen slapen. Maar overdag moet de lichtinval te regelen zijn om de temperatuur aangenaam te houden en een goede omgeving te hebben om te spelen of huiswerk te maken. De combinatie tussen VELUX dakramen en raamdecoratie zorgt ervoor dat u precies de juiste hoeveelheid daglicht en frisse lucht in de kinderkamer kunt brengen. Deze kinderkamer is de ideale plek om te kunnen spelen en leren.

Woontips voor de kinderkamer - 4