VELUX lichtkoepel - dakkoepel
VELUX lichtkoepel - dakkoepel
VELUX rookventilatiekoepel
VELUX daktoegangskoepel
VELUX lichtkoepel - dakkoepel

Het effect van daglicht via uw lichtkoepel op uw kamer zal u versteld doen staan...

Waarom u zou moeten kiezen voor een VELUX lichtkoepel? Veel leefruimten in gebouwen met een plat dak zonder een lichtkoepel of lichtstraat krijgen erg weinig natuurlijk licht. De ruimte komt donker over en voelt koud aan. Met een VELUX lichtkoepel kunt u een nieuwe dimensie geven aan elke kamer dankzij het extra daglicht. De kamer zal dankzij de lichtkoepel lichter, ruimer en vooral comfortabeler aanvoelen. Het effect is zo verbazingwekkend: dat kan eigenlijk niet goed omschreven maar des te meer ervaren worden. Daarom hebben we voor u ook een lichtkoepel in ons Daglicht Advies Centrum gemonteerd. Dan krijgt u een idee van het effect wat lichtkoepels kunnen hebben op uw woning. Kom gerust langs!

Waarom u zou moeten kiezen voor een VELUX lichtkoepel?
We noemen u een paar redenen:
  • Nauwelijks contactgeluid van regen of hagel
  • Een uitstekende thermische isolatiewaarde 
  • Voldoet aan weestandsklasse 2 van de NEN 5096 norm (bouwbesluit). Hiermee komt de VELUX lichtkoepel in aanmerking voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen®

De beschikbare typen lichtkoepels treft u hieronder aan.

Vlak glas lichtkoepel INTEGRA®

De VELUX vlak glas lichtkoepel INTEGRA® is ideaal voor situaties waar grote hoeveelheden daglicht en frisse lucht nodig zijn. Deze lichtkoepel heeft een strak en minimalistisch design en is geschikt voor dakhellingen vanaf 5°.

VELUX INTEGRA® lichtkoepel

De op afstand te bedienen (netstroom) VELUX INTEGRA® lichtkoepel. Ideaal voor het toevoegen van daglicht en frisse lucht onder het platte dak. Geschikt voor dakhellingen tussen de 0° - 15°.

Vlak glas lichtkoepel vast

De VELUX vlak glas lichtkoepel vast is ideaal voor situaties waar grote hoeveelheden daglicht nodig zijn. Deze lichtkoepel heeft een strak en minimalistisch design en is geschikt voor dakhellingen vanaf 5°.

VELUX lichtkoepel - vast (niet te openen)

De VELUX lichtkoepel vast (CFP) is het ideale product voor het platte dak wanneer er wel behoefte is aan extra daglicht, maar er niet extra geventileerd hoeft te worden. 

VELUX daktoegangs
koepel

De VELUX daktoegangskoepel (type CXP) biedt u toegang tot het platte dak. De koepel word met behulp van gasveren geopend tot een hoek van 60°. 

VELUX Rookventilatie
koepel

Voor rookventilatie in geval van brand onder het platte dak - de VELUX rookventilatiekoepel.

Veel meer dan gewoon een lichtkoepel

VELUX lichtkoepels kunnen een kamer ingrijpend veranderen. Ze zorgen voor natuurlijk licht, frisse lucht en een gevoel van ruimte en wooncomfort in alle kamers onder het platte dak. Hun invloed op het vlak van daglicht en frisse lucht is werkelijk verbluffend.

VELUX modulaire lichtstraten

De VELUX modulaire lichtstraat is een strakke en elegante oplossing om veel daglicht in bijvoorbeeld een uitbouw binnen te halen. Voor optimaal comfort is de modulaire lichtstraat ook leverbaar met een elektrisch te bedienen VELUX INTEGRA® module, zo ventileert u met één druk op de knop! 

 

  • Elegant en strak ontwerp
  • Hoogstaande energieprestatie
  • Eenvoudige montage
  • Hoge mate van functionaliteit
  • Kan worden toegepast bij een hellingshoek van 0-30˚
  • Standaard voorzien van veiligheidsbeglazing

VELUX modulaire lichtstraat voor de particuliere markt
De VELUX daglichtbox in een badkamer

De VELUX daglichtbox

De VELUX daglichtbox is een alternatief voor een lichtkoepel op het platte dak. Deze oplossing maakt het mogelijk om alle voordelen van een origineel VELUX dakraam ook toe te passen op een aan- of uitbouw. Voor optimaal comfort is een VELUX INTEGRA® dakraam met afstandsbediening ideaal, zodat ventilatie met een druk op de knop mogelijk is. De daglichtbox wordt door de meegeleverde opstand in een hellingshoek van 15° gebracht.

Lichtstraten

De VELUX lichtstraten type 'lessenaar' en type 'zadel' zijn twee vooraf samengestelde daglichtconcepten. Beide lichtstraten zijn voorzien van witte vochtbestendige tuimelvensters in vooraf bepaalde maten. Naast deze twee vooraf samengestelde lichtstraten is het ook mogelijk uw eigen lichtstraat of daglichtsysteem samen te stellen.

Een VELUX lichtstraat Classic Zadeldak